Äntligen lite fart i cykelbenen

Skönt med Valborgshelg och lite extra ledighet. Träningsmässigt var målet att få lite cykelmil i benen. Ska jag förbättra min tid på IM med minst 30 minuter måste jag få upp distansen och farten.

Jobbade hemifrån på fredagen, så jag kunde sticka ut några mil på någon sorts förlängd lunch. 45 km i behagliga 28,5 km/h. Dagen efter, på lördagen stack jag och tre tiathletvänner ut på en 12 milstur med fikastopp i Gnesta. Vi körde tempohojar. Det var ordentligt kallt klockan 08:30 när jag lämnade hemmet på morgonen, typ 3-4 grader. Temperaturen steg och vinden var inte så stark denna dag. Men fortfarande toppade tempen på 7 grader och det blåste ganska bra på vägen hemåt, vi frågad oss alla vart våren tagit vägen? Trots kylan upplevde jag mig rimligt stark, särskilt på vägen hemåt. Rolig tur med kompisar!

Söndagen blev det en lång trailtur, över stock och sten, med sex kompisar från löpargänget. Lite ovanligt att springa på mjukt underlag och i långsamt tempo. Jag kände mig inte alls lika sliten under resten av dagen, det brukar jag annars göra. Väldigt skönt och behagligt. Totalt blev det dryga två timmar i en solig och lite blåsig skog.

Och så äntligen hände något med vädret. Vaknade tidigt 1:a maj och såg solen lysa från en blå himmel. Ännu gladare blev jag när jag såg att flaggan, som jag glömt hala kvällen innan, hängde rakt ned. Ingen vind alls! Kom ut strax innan tio. Tog tempohojen då det är den jag vill bli snabbare med, det är den jag ska tävla med.

Då det inte blåste och det var några grader varmare så kunde jag skala av ett lager kläder. Jag var lite orolig över att jag kört så hårt med träningen den sista veckan, kroppen var helt enkelt sliten.
Cyklade bort mot Stallarholmen vidare mot Mariefred och Åkers Styckebruk. Jag kände att jag hade lätt att få upp farten, låg långa sträckor på 33 och 34 km/h. Även om jag blev trött blev jag förvånad över hur lätt jag låg i, för mig, höga hastigheter. Efter 55 km så stannade jag till vågade inte köra igenom Strängnäs i någon hög fart, så jag stoppade klockan innan. Blev väldigt nöjd med ett snitt på 31,8 km/h. Detta trots att jag tränat riktigt hårt varje dag i nästan en vecka dagarna innan. Förutom på någon kortare triathlontävling har jag aldrig varit i närheten av denna snitthastighet. Målet är att under IronMan snitta på 31 km/h, detta skulle ge en total cykeltid på 5:45.

Efter det senaste passet känns det möjligt.

 

Kan inte förneka Er två olika ”måltider” direkt efter träning. Det är bra med nyttig mat, men man måste få godsaker ibland också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.