11 dagar kvar till maran

Det börjar närma sig, A-målet för I år. Stockholm Maraton som jag tänkte göra på 3:15, en förbättring av PB med 10 minuter.

Gänget på dagens intervaller. 4 x 4 minuter i tropisk värme

Har långsamt börja trappa ned för att nå en toppning. Förutom Vasaloppsveckorna och den vecka jag sprang Örebro halvmaraton har jag legat över 60 km varje vecka. Snittet från september förra året ligger på 59 km. Löpningen blev någon mil kortare än planerat förra veckan. Det blev ”bara” 35 km, dock hade jag två längre cykelpass på 175 km, så totalt antal timmar träning blev ändå över 10h.
Nu ska jag minska på riktigt. Bara ett cykelpass denna vecka, bara 35 till 40 km löpning, och fylla ut med lite paddling och kanske ett premiär openwaterpass. Som ni ser av diagramet har jag lägre total träningsmängd i år jämfört med de två senaste. Nytt arbete i kombination med att jag hoppar över IM i år är orsaken.

Formtoppning är svårt. Jag försöker göra det ett par gånger per år. Minska volymerna samtidigt som jag ska fortsätta att äta lika mycket som vanligt. Det påverkar också humöret att jag inte får träna en timme varje vardagskväll samt några timmar per dag under helgen. Samtidigt vet jag mentalt att kroppen behöver vila. Muskler behöver byggas upp efter slitaget av all träning och kroppens depåer måste fyllas upp.

Min trilskande hälsena är lite gladare nu när jag sprungit lite mindre. Räknar med att den ska vara helt bra fram till 2a juni

Lördagens landsvägsgäng efter fika. Från början var vi 18 personer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.