Årstiderna varierar snabbt

Nyårsdagspaddling

Hade det lugnt på Nyårsafton så jag vaknade inte bakfull på Nyårsdagen, väldigt skönt. Då det skulle bli en lugn vecka på jobbet med ledig halva torsdagen och fredagen så tänkte jag att det ska bli en bra träningsvecka.

Bresshammars Gård
Hemma

Började med något så pass ovanligt som att paddla kajak på nyårsdagen. Förra året vill jag minnas att vi åkte skridskor på samma yta. Förutsättningarna är olika. Det blev en fantastisk tur på spegelblanka Mälaren med blå himmel ovanför. På vägen hemåt hade det börjat blåsa så då fick jag ta i ordentligt. Men då det mest var en mysrunda så fick det bli ett pass på trainern på kvällen. Fyra dagar senare var vi ute och åkte skridskor på samma ”vatten” nio cm is hann det bli.
Då jag slutat simma med simklubben på måndagar så slapp jag sen simning klockan 20:30 och stack ut på ett löppass med Stenvall. Han hade lovat en lugn mystur och det var de första 40 minuterna. Sedan skulle vi upp i zon 3 i 25 minuter, så vi ökade till 4:30-tempo. Det var sjukt jobbigt och ändå var det bara den sista kvarten jag var i zon 3. För mig ligger den mellan 145 – 150 i puls enligt maxpulstestet i höstas.
Bra pass, men inte nöjd med att det var så jobbigt. Jag ska klara zon 3 i 25 minuter, tycker jag? Förmodligen behöver jag vila lite mer, musklerna är slitna, eller så är jag helt enkelt lat?

Veckan fortsatte med simning på tisdagen och Roddmaskin och lite styrka på onsdagen. Kul förresten och vakna till ett snölandskap igen. Fredagen hade jag vilodag, alltid lika svårt att ta för att avsluta veckan med Sufferfest med efterföljande löpning på band samt söndagens vanliga långpass. Denna gång närmare 22 km i minus 10 grader.

Bra träningsvecka igen. Nio timmars träning och jag är särskilt nöjd med kvaliteten på alla pass och att jag tog en träningsfri dag. Skulle jag lyckas så här bra alla veckor så kommer jag vara i en helt annan form denna säsong jämfört med förra. Dock är det inte realistiskt, jag har ett liv på sidan om träningen också. Att det blir en bra januari är dock troligt, för om en vecka bär det av Playitas på Fuerteventura för en veckas träningsläger, hur kul blir inte det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.