Det där med kost och att äta hälsosamt

Jag har ett motto                 – jag tränar för att kunna äta och dricka vad jag vill.

När jag berättar det för folk i min bekantskapskrets låter det ganska klokt. Det kompenserar lite för det galna i att jag tränar så mycket som jag gör. Äter ganska hälsosamt gör jag absolut, men dricker kanske lite mindre hälsosamt, åtminstone för att träna så mycket som jag gör. Lyssnade på Coltings senaste pod när jag sprang långpass idag. De ska prata om kosthållning och matens påverkan under de närmsta månaderna. Colting har ibland lite extrema åsikter i sina podar tycker jag. Men det de sade om mat lät, hittills ganska vettigt. Mindre bröd, pasta och potatis, mer kött, grönsaker och fett. Inte riktigt GI-metoden, men åt det hållet.

20161108_200412_resizedNär jag var ute med kunder nere i Malmö i veckan så blev det så tydligt att det är sunt att ha en lagom inställning till mat och träning. Chefen för företaget som jag träffade hade tidigare haft en anställd som satsade hårt på fitness. Förutom att han alltid var tjurig då han inte fick äta tillräckligt mycket när det var säsong så tackade nej till att gå ut och äta och dricka med sina kunder. Han tog med sig egen kyckling till ett kundbesök i Ludvika som han åt kall på kvällen. Jag menar, hur kul blir livet då? En sak är väl om man är 20 år och elitsatsar, men de flesta av oss är inte där. Killen som de beskrev, jobbar inte kvar längre, det fungerade helt enkelt inte, det sociala spelet är viktigt.
Middagen jag åt med dem var för övrigt Sushi, får betraktas som ganska hälsosamt. Antalet öl vi drack var kanske inte riktigt lika nyttigt.

Att man inte ska äta en påse chips eller två påsar godisbilar varje dag vet de flesta, själv äter jag väldigt lite godis eller chips. Jag har lyckats programmera om min gärna så att jag inte tycker det är särskilt gott längre. Dock unnar jag mig godis eller en chokladbit om jag är trött eller känner mig sliten. Jag äter skräpmat max en gång per månad. Dock äter jag på 20161113_155229lunchrestaurang varje vardag, och den är säkert ganska processad och inte så nyttig. Middagarna hemma lagar jag i princip all mat från grunden. Inte så mycket rött kött, mycket kyckling.
Dock, jag tycker mycket om pasta och eftersom jag bakar en del bröd, som naturligtvis är sjukt gott, blir det många mackor.
Så till frågan. Skulle jag bli bättre, snabbare, om jag åt ännu hälsosammare?
Förmodligen är det så. Men skulle jag bli lyckligare?
Knappast, så jag fortsätter nog som jag gjort de sista åren, så jag gjorde äppelpaj till mig o grabbarna.

 

För övrigt tycker jag det är kul med vinterlöpning, två pass på totalt 39 km denna vecka.

20161113_090245_resized 20161113_085630_resized

One thought on “Det där med kost och att äta hälsosamt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.