En skön start på helgen

Gick upp innan sex och pallrade mig i väg till simhallen. Strängnäs har ”bara” en 25 meters bassäng med 8 banor som ska delas mellan lek, simklubben, motion och alla andra som vill bada. Det är alltid trångt och de regler som finns följs inte så mycket och personalen säger i princip aldrig till de som inte gör som man ska.

Oavsett, jag kom iväg, gladde mig åt att det bara stod sju bilar på parkeringen, kan jag ha sån tur att det är halvtomt i bassängen? Bytte om och ställde mig i duschen. Tror jag tryckte på blandaren som är inställd på en minut sex gånger då jag inte ville gå ut ur den varma duschen till den kalla poolen. Pallrade mig till slut ut i själva simhallen. Vilken glädje, det var bara 10 stycken simmare i sikte varav fyra duktiga simmare körde frisim i en egen bana.
Så jag fick en helt egen bana.

Körde vanliga uppvärmningen på 200 meter. Sedan blev det 4 x 500 meter med dolme. Fick bra grepp i vattnet, det börjar verkligen hända något med min simning, otroligt roligt. Jag tänker ofta på hur svårt jag tyckte det var tidigare, vilken ångest jag haft, skrev ett blogginlägg om det i höstas. Frisim, en historia om att inte ge upp
Nu är det nästan roligt, i alla fall inget som skapar ångest.

Fick egen bana hela träningspasset, simningen gick bra och skuldran känns OK. Vilken underbar start på dagen. Därefter hem och fixa frukost till mig och mina två sjuka söner. Då jag inte har några möten så blir det dessutom arbete hemifrån, vilket sparar två timmars resväg.

I övrigt har träningen gått bra de sista 10 dagarna efter hemkomst från Playitas. Det ligger på 9 -11 timmar per vecka, med bra pass. Löpningen är långpass i 5:20 till 5:30 tempo, precis enligt plan. Ett par nya Asics Gel-Kayano fick göra mig sällskap på onsdagens löppass. Cyklingen blir ett tufft två timmars pass i ”Sufferfest” på lördagar och minst två timmar till på trainern hemma. Hemmapassen blir klart lugnare än sufferfest, har laborerat lite med sittställningen och det blir bättre och bättre. Simningen borde vara två pass per vecka, men det blir väl närmare ett och ett halvt.

Vila
Jag vet att jag ska ta en vilodag per vecka. Men just nu är det lite för roligt och träningen går lite för bra, så jag hinner inte riktigt med vilodag. Tidigare planerade jag in en vilodag varje vecka, numera brukar jag låta dem bli när det blir. Resor eller arbete brukar tvinga mig till det. Men hela januari har varit för optimal, så det har nog bara blivit en eller två vilodagar under hela helgen. Dock så varierar jag träningen. Som nu efter två riktigt långa pass på lördag och söndag körde jag bara roddmaskin och lite styrka på måndagen och 2400 meter frisim på tisdagen. Det är naturligtvis inte vilodag, men benen fick vila.
Jaja, jag får snart en förkylning eller något annat så får musklerna vila i några dagar.

I korthet går träningen väldigt bra, efter en bra start på fredagsmorgonen så blir det nog även en bra helg. Även om jag tyvärr var tvungen att ställa in lördagsmiddag med vännerna då grabbarna förmodligen fortfarande smittar.

One thought on “En skön start på helgen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.