Härlig träningsvecka till ända

Bra träningsvecka igen! Härligt att det går så bra och att jag inte fått några skador trots att jag snittat tio och en halv timme per vecka sedan årsskiftet. Även om jag inte har skador så har jag självklart ont. Man är inte över 50 år och tränar så hårt som jag gör utan att få ont. Galet? Ja visst 🙂

Jag, Peo, Walde & Tegen

Tisdagens 4 x åtta minuters intervaller på Vasavallen. Tempot jag höll låg mellan 4:01 och 4:06, vilket jag är väldigt nöjd med. Inte minst att den snabbaste intervallen var den sista. Jag tog inte ut mig till den sista droppen, hade absolut kunnat köra 10 sekunder snabbare tempo. Låg på 93 % av maxpuls på slutet i sista intervallen. Vi var fyra stycken som hade säsongsstart på tisdagsintervallerna.

Sufferfest på Balanze

Lördagens sufferfest med Strängnäs cykelklubb startade med ett STP test. Det var Ebbe som övertygade mig att göra det. Hade aldrig gjort det förut, så det var intressant. Och jobbigt. Låg i 250 watt de första 10 minuterna sedan var jag tvungen att sänka lite, snittet på de 20 minutrarna testet pågick blev 240 watt. FTP resultatet blev 223. Totalt körde vi 1:50 som jag avslutade med 4 km på löpband.

Söndagens långpass blev något speciellt. Snöglopp, runt nollgradigt, blåsigt och riktigt geggigt underlag. Mycket sämre väder får man leta efter. Vi var sju tappra strängnäslöpare som ville köra ett långpass. Då det blåste så pass mycket så tog vi turen över Härads skjutfält. Efter 16,5 km var vi tillbaka vid parkeringen, men för att få ihop lite extra så sprang jag hem. Eller rättare sagt, jag sprang till Peos bastu där Peo, Anna och jag bastade och badade i Mälaren. Bastun var varm, Mälaren var väldigt väldigt kall.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.