Inför Budapest Maraton

På fredag flyger jag och sex vänner ned till Budapest för att springa det lokala SPAR Maraton på söndagen. Hem kommer vi på måndagen därefter.

07:30 i Torresveja

Lite märkligt är det allt, ett maraton, för ett par år sedan var en jättestor grej för mig. Jag kommer ihåg att jag vid något tillfälle sagt att jag inte vill åka utomlands och springa ett helt marathon, utan max en halvmara, då det annars påverkar hela resan för mycket, inte orka turista och så vidare. Nu känns de inte alls så. Klart jag kommer bli trött, klart jag kommer ha ont i vaderna dagen efter. Men inte farligt mycket. Jag har utvecklats.

07:30 i Stockholms skärgård, med min bror Calle

Budapest Maraton är väldigt platt. Höjdskillnaden mellan högsta och lägsta punkt är bara 28 meter. Med alla upp och ned blir det 450 meter uppför, och lika mycket nedför. Lite som Stockholms Maraton utan Västerbron gissar jag?

Vi kommer bo väldigt nära start och målgång. vi bor alla i samma Air BnB lägenhet. Sedan IronMan vet jag att Sebastian inte snarkar, ska försöka dela rum med honom.

Fortfarande har jag inte bestämt mig om jag ska gå för personbästa, eller bara springa med vännerna och njuta. Förmodligen vill de att jag sticker, annars kommer jag bara dra upp tempot i vår lilla grupp då jag har svårt att springa ”långsamt”. Oavsett så trappar jag ned träningen nu för att nå någon sorts formtopp. Det skapar, som alltid, frustration. Jag älskar att träna. Denna vecka får jag bara träna några timmar och tisdagsintervallerna ska gå i maratonfart, en minut långsammare per km än vad jag brukar köra dem i.

Var nere i Torreveja i Spanien för 10 dagar sedan. Hade fantastiska löpturer längs strandpromenaderna på mornarna. Som alltid när man är i värmen undrar man vad man gör här hemma? Att jämföra med söndagens transportsegling på 11 timmar. Det blåste kuling och regnade i 8 av de 11 timmarna. Extremt omysigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.