Inför Göteborgsvarvet

Så var det dags igen. Göteborgsvarvet, världens största halvmaraton, med över 60 000 anmälda löpare sker på lördag. Förra året stack vi ner ett gäng grabbar från klubben, och vi kör repris på detta med lite annan laguppställning. Agge, vi kommer sakna dig! (skador är skit!)

Sebbe, Waldebring, Livsnjutaren, Tegen och jag åker tillsammans ned på fredagen. Där kommer vi sammanstråla med Stenvall, Jenny , Sofia och kanske Tony2.

Göteborgvarvsväderprognos

Träningen har gått väldigt bra. Egentligen har jag tränat för Stockholms maraton, så detta är lite bonus. Har kört lite kortare och lättare pass sedan i helgen, men annars får maraton- och triathlonupplägget ligga som grund. Jag vill inte slå av för mycket på träningsdosen, så någon riktig toppning är det inte tal om. Förra året genomförde jag varvet på 1:35:13. Så mycket bättre tränad som jag är nu så skulle jag nästan kunna satsa på 1:30, men det kommer jag inte göra. Stockholms maraton om två veckor är för viktig för mig. Men om inte värmen blir för olidlig räknar jag iskallt med att springa sub 1:35.
Men kanske ska man komma ihåg Mitesh Katari studie, som presenterades i veckan. Att män överskattar sin förmåga på löptävlingar. Så kan det väl inte vara?…

Jag har haft ett par riktigt bra pass de sista veckorna.  I söndags körde jag o Stenvall först 6 km i 5:30-tempo för att sedan öka till 4:25-tempo. Jobbigt naturligtvis, men inte för jobbigt. För två veckor sedan sprang Tegen och jag våra årliga 3 x 20 minuters intervaller med fyra minuters gångvila. Dessa långa intervaller sprang vi i 4:17, 4:18 respektive 4:13-tempo. Dessa båda pass tillsammans med otal kortare intervaller har gett mig ett självförtroende och trygghet som jag inte haft förut. Långpasset i ösregniga München, 28 km i 4:47-tempo ska inte heller glömmas.

Som sagt, ingen riktig satsning på detta lopp. Det ska bli en kul kompisresa med mycket skratt med roliga träningsvänner. Startar gör jag klockan 13:08 med nummer 2785 på magen.

Lite nörderi:

En halvmara är 21 097,5 meter.
Jag är i ny åldersgrupp i år, H50. Förra året var det två stycken i denna åldersgrupp som sprang under 1:20, det var 53 st som klarade sub 1:30 och 153 stycken sub 1:35. Detta av 3 187 herrar i denna åldersgrupp som tog sig i mål.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.