Inför Lidingöloppet

Så var det dags för Lidingöloppet igen. En löpartävling jag tycker om även om den är sjukt jobbigt. De sista åren har jag genomfört loppet mellan 2:34 och 2:50. Aldrig under 2:30. I år ska jag göra det.

Det är idag 33 dagar sedan jag genomförde Ironman. Efter tävlingen hade jag bara några vilodagar för att därefter satsa ordentligt på löpningen. Inte en meter har jag cyklat sedan IM, bara löpning, styrka och rörlighet. Veckovolymen har varit 46 km, 76 km, 102 km, 53 km och denna vecka, med dagens myspass, bara 18 km. Mer backlöpning än vad jag brukar göra har det blivit. Rent taktiskt lite väl mycket löpning men Lidingöloppet var inte ett prioriterat lopp, mest på kul. Men personbästa ska jag göra. ?

Har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska försöka hålla för tempo. Men det lutar åt att starta med 4:45-tempo, två mil lär jag inte ha något problem att hålla detta. Sedan får vi se vad som händer. Det är inte bara den berömda Abborrebacken som jag kommer att gå i, det finns fler uppförsbackar och utförslöporna är nog så tuffa. Så min ”best guess” är en sluttid 2:25, kanske ett par minuter hit eller dit. Eller så går det helt åt pipsvängen och jag lufsar in på 2:45. Det vet man aldrig.

Testade att rida i helgen, Islandshästar. Jag brukar tycka att jag är vältränad, men jag hade träningsvärk i låren i två dagar efteråt. Uppenbarligen finns det nya muskler att hitta. Ska ha lite mer respekt för hästtjejer fram i genom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.