Långpass, styrelsemöte och lite vasaloppsoro

Styrelsemöte i mitt kök

Två veckor har gått sedan jag kom hem från Lanzarote. Träningen har gått bra, men det är tufft att hinna med all träning jag vill, då jag reser en hel del med jobbet.

Huvudmålet är fortsatt att minst springa 60 km per vecka. Denna vecka blev det 65 km. Fram till Vasaloppet är avklarat har jag inga egentliga krav på kvalitetspass. Bara jag springer mina 60 km så bygger jag upp den bas jag behöver för att senare lägga på farten.

Vasaloppet ja. Inte utan att jag börjar bli lite orolig. Jag kan ju inte åka skidor egentligen. Nu har jag åkt 26 km. Det är typ allt jag åkt de sista 30 åren, och inte kunde jag åka innan heller. Jag är övertygad om att jag kommer att ta mig runt. Frågan är mer hur obekvämt det kommer att bli. Nu när kylan kommit så hoppas jag att jag hinner med två pass denna vecka. Vasaloppet ska jag genomföra, för det är en sådan sak som jag tycker att en svensk man ska ha gjort, men den får inte påverka min övriga träning negativt.

Björn, Sofia och Anders

I går hade vi ”Styrelsemöte” i löparklubben. Vi hade det som vanligt hemma hos mig och jag bjöd på Pulled Pork tacos med mycket rödvin till. Ny Ordförande och kassör fick vi. S Alexandersson kommer säkert sköta sitt ansvar bra. Dessutom bestämde vi att vi ska arrangera en resa till Venedig Maraton den 28:de oktober samt att nästa Ironman inte blir Kalmar utan i Hamburg, sista helgen i juli 2019.

Helgens sista träning var ett långpass ute hos Björn i Fogdö. Sofia hämtade upp mig halv 11 och strax efter 11 började vi springa. Det var Sofia, Björn, Anders och jag själv. Björn ledde ut oss över åkrar, in på grusvägar, in i skogar och vi hade absolut ingen som helst aning om var vi var eller vilken riktning som var ”hem”.  Det blev en tur på 23 km. gjorde en fartökning efter 18 km. 1500 m i 5:30-tempo och därefter 1500 meter i 4:15-tempo. Inte så  dåligt när man vaknar upp bakfull.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.