Långpasshelg

GenomgångStack hemifrån på min landsvägscykel 07:30 på lördagsmorgonen, i 8 graders värme, för att träffa runt 10 personer från cykelklubben. Vi lämnade samlingsplatsen vid kvart i sju för att cykla mot Eskilstuna och sammanstråla med Eskilstunaklubben Team Smestan. Tillsammans skulle vi sedan träna tempo. Jag förstod som vanligt knappt genomgången men det var bara att hänga på.

Bort mot Eskilstuna gick fint vi snittade nära 33 km/h till deras samlingsplats, cykelbutiken. Därifrån rullade vi vidare ned mot Ärla och Hällesforsnäs. Nu när tempot ökade kände jag av veckans tidigare tre cykelpass och kanske även maran en vecka tidigare. I en lång uppförsbacke blev jag avhängd klungan, men det var jag inte ensam om. Två killar 20160611_103259_resizedfrån Team Smestan och jag bildade en egen klunga och fortsatte samma väg. Efter 10 minuter kom vi ikapp de andra och det visade sig att de hade kört i varandra och en kille från Team Smestan hade kraschat. Så det ringdes efter ambulans och det blev lite snack vid vägkanten. Han var vid medvetande men hade ordentligt ont, revben och nyckelben trodde vi. När ambulansen kommit lämnade vi från Strängnäs de andra och cyklade mot Vilsta för fika. Jag hoppas verkligen på ett snabbt tillfrisknande för honom.

Efter en fin fikastund i solen så skulle vi börja cykla hemåt, där började helvetet för mig. Jag hade ingen ork kvar, jag orkade vara med och dra i kanske en mil eller två, sedan låg jag konstant sist i klungan och orkade knappt det. Snitt tempot hemåt låg över 35, någon 5 kilometers sträcka låg vi på 37,11 km/h. Jag var så slut. Varje backe som kom tappade jag gänget. Två gånger fick jag en hjälpande hand i ryggen i uppförslutet. Så många tips och så mycket hjälp jag fick av Conny och de andra. Ni ska ha stort tack!
Och vilket träningspass, det gav effekt! 155 km och nästan fem timmars effektiv träning är ordentligt långt för mig och det absolut längsta jag någonsin kört.
Eftermiddagen blev lugn med diverse trädgårdsfix med grabbarna samt pizza- och brödbak på kvällen.

Söndag fick jag sovmorgon. Jag och löparvännerna träffades först klockan 10. Det blev dryga 16 km natursköna grusstigar genom hagar och skogar. Riktigt fin tur i 5:16-tempo där S Alexandersson var klart starkast. Vi gjorde några roliga fartökningar i backarna och vi provade en ny backe som Trafikverket varit vänlig nog att arrangera i samband med sitt bygge av dubbelspår. 30 meters höjdskillnad på kanske 200 meters löpsträcka. Det kanske inte låter så brant, men det var det!

Söndagsgänget o höjdkurva

 

OW med stenvallEftermiddagen fick jag och mina grabbar roa oss med målning och avverkning av en massa syrenbuskar. Hann med en liten open water simning som inte gick så bra som jag hade önskat. Dock, nu är veckan slut, över 17 timmars träning har jag hunnit med, Nästa vecka blir jag huvudsakligen i Riga, så då blir det lugnare på träningsfronten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.