Livet fortsätter även efter IM, eller är det innan?

De sista veckorna har jag tränat ungefär som vanligt. Jag och 10 vänner från Strängnäs Löparklubb har Vemdalens Fjällmarathon länk första helgen i september så fokus har legat på att träna mot detta. 44 km med 1600 höjdmeter! I går kväll hade vi som är anmälda till Vemdalen ett trevlig ”prerace meeting” på en uteservering i Strängnäs.
Jag har visserligen ett sprint triathlon nu i helgen och ett Olympiskt triathlon helgen efter Vemdalen, men de tar jag inte på så stort allvar, mer som bra kvalitetspass.

Långberget backpass, kartaInför Vemdalen har jag och löparvännerna har haft ett par riktigt bra backpass. Vi springer vid Långberget och kör varv efter varv. Det långa varvet bjuder på fler men lite snällare backar, på det korta varvet är det en väldigt lång o brant backe. Totalt kör vi 5+5 varv i strax under sex tempo, det är 12km.  Min puls har som värst legat 12 slag under uppmätt maxpuls.

Jag har absolut minskat träningsdosen jämfört med innan IronMan men då jag haft tid så blir det ändå ganska många timmar varje vecka. Det som har minskat är cyklingen. Jag är och förblir en vackert-väder-cyklist.

I helgen som gick verkade alla mina kamrater ha tävlingar utom jag.
Syskonen Karin och Nils sprang Vasaloppets 45 km Ultra. Jenny S, Sofia och Michael L körde samma lopp fast 90 km. Och så genomförde Björn L, Anders S och fd. svågern Putte IM i Kalmar. Själv stack jag ut på ett 60 km tempopass, snittade 31,8 km/h i strålande sol och vindstilla, den hastigheten är bra för mig.
Resten av dagen satt jag som klistrad framför live streaming och dator för att följa mina vänner, dagen blev inte sämre med ett avslutande OS guld av vår nya MTB hjälte Jenny Rissvveds.

IronMan streamandet och mina vänners kämpainsats påverkade mig så pass att jag på måndagen anmälde mig till IM Kalmar nästa år. 5 238 kr kostar den glädjen, men det ska bli väldigt kul då vi är 10 stycken från Strängnäs som har anmält oss.

IM anmälan 2017

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.