Racereport Premiärmilen

Premiärmilen avklarad! Inte så mycket att skriva om egentligen då jag inte tog i ordentligt.

Årets första intervaller för mig

Målet för i år är Stockholm Maraton, frågan jag ställde mig för en vecka sedan var; gynnar det maran att försöka ta ett personbästa på premiärmilen? Att släppa upp den tunga träningsfasen jag ligger i, att minska träningsmängden och nå en toppning och eventuellt riskera en skada. Svaret var lika självklart som enkelt, Nej.
Att is och snö dessutom hade omöjliggjort snabb/kvalitetspassen hela vintern gjorde bara beslutet enklare. Mitt första intervallpass detta år skedde faktiskt denna vecka, i tisdags med Waldebring. Första tusingen gick på 3:40, medan de övriga tre gick 10 till 15 sekunder långsammare.

Själva tävlingen gick precis som planerat. Vi samalades 08;40 vid IP och vi tog oss upp till Lappkärrsberget i två bilar. Väl där hämtade vi nummerlapp och stod och snackade i någon kvart innan vi sökte skydd i bilarna igen, det var kallt. runt nollan, blåste liteoch några snöbyar. Jag som numera helt verkar sakna underhudsfett stod och skakade. Halv elva bytte vi skor och stack ut och värmde upp. 2,5 km med några fartökningar. Äntligen varm. Tillbaka till bilen och ta av sig överdragskläder. Waldebring var den enda som valde att springa i shorts. Vi sköts iväg exakt i tid och det var lugnare i starten än under tidigare år. Jag sprang med Alexandersson några hundra meter innan jag började fokusera på mitt egna lopp.

Från vänster, Anders, Tegen, Zeisig, Waldebring, Alexandersson, Sebbe, Damir och jag själv

Tanken var att springa i 4:15 till 4:20 tempo. Inte ta i så ”jag kräktes” men ändå få till ett riktigt bra träningspass. Underlaget var bättre än jagvågat hoppas. Bara några dagar innan hade vi diskuterat om vi skulle tvingas springa med Icebugs, men arrangörerna hade arbetat hårt och fått bortall is. Det var mycket grus och lite geggigt, men inte halt. Egentligen har jag inte så mycket att säga om loppet. Jag sprang på i ganska jämt tempo. Jag upplevde att jag sprang om väldigt många andra hälften, men det måste andra också gjort för jag förbättrade bara min placering med 46 placeringar från halvtid. Till slut kom jag in på plats 455 av 1836 män som kom i mål. Detta på tiden 42:41, 90 sekunder långsammare än förra året. Andra halvan lite snabbare än första. Negativ split, det är alltid fint!
14 kvinnor och 220 män sprang på sub 40 minuter.

Bra lopp och en kul dag med gänget.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.