Sista tuffa träningsveckan

Denna vecka har jag planerat att ska vara den sista riktigt tuffa träningsveckan. Efter söndag kommer jag att långsamt börja trappa ned för att ta det riktigt lugnt sista veckan. Lägga in två vilodagar efter varandra.
Denna vecka, fram till idag torsdag kväll, har jag tränat 11,5 timmar. Visserligen var två timmar golf och kan inte riktigt räknas. 35 km löpning, 150 km tempocykling och tre openwaterpass. Det är mycket oavsett vilken måttstock man använder. Jag ska köra tre pass till denna vecka med en träningsfri lördag.
Tur att jag huvudsakligen har semester 🙂

Långpass med grabbarna
Långpass med grabbarna

Inledande löparknä?
En tråkig sak hände idag. Jag och några vänner från löparklubben skulle köra 30 km. Distansen var på mitt förslag och det skulle vara det sista riktigt långa löppasset.  Efter 20 km började jag få ont i höger ytterknä. När jag nämnde det för vännerna å diagnostiserade de det direkt som löparknä. Jag stannade till ett par gånger och gjorde två stretchövningar som hjälpte. Men vid 24 km insåg jag att fortsatt löpning skulle skada betydligt med än hjälpa. Så jag avbröt. Naturligtvis tråkigt med ”misslyckande” men jag har nu Vätskepåfyllning vid Fogdö Kyrka16 dagar på mig att få bort det. I sådana här lägen är kompetensen hos träningsvännerna och Youtube fantastisk. 🙂 Har valt ut fyra övningar från youtube och ska köra dem morgon middag kväll.
Så jag misströstar inte, jag behöver inte mer löpning innan IR, det behärskar jag redan.
Stort tack till Tegen o Stenvall som identifierade skadan direkt på plats.

Löparknärehab I
Löparknärehab II

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.