Strängnäs halvmarathon den 10:de december

medaljer-halvmaraton-2016Löparklubben, som jag var med och startade för några år sedan arrangerar sent varje höst ett halvmarathon. Nu är det dags igen. 10:de december klockan 10 går startskottet. Tidpunkten har varierat lite de sista åren, men någon gång i november eller december har det varit alla fyra gånger vi genomfört det. Från början var det ett klubbmästerskap i Strängnäs Löparklubb, sedan förra året är det öppet för alla. 2015 var det nära 50 deltagare. Tyvärr inte jag själv då jag var förkyld. Vi hoppas det ska bli lite fler i år. Jag har köpt 100 medaljer som vi tror ska räcka

Det är lite pyssel med att ordna ett halvmarathon. Vi är fem stycken som lägger lite mer tid på det än de andra, och det stora jobbet är snitslingen som Mattias och Tegen basar för. Resten går ganska fint om man är några som delar på det.

Bansträckning
Bansträckning

Vi har medvetet lagt tävlingen efter den vanliga säsongen. Det ska vara sent på säsongen och det ska gärna vara riktigt kallt. Banan är relativt flack, en lång två kilometers nedförsbacke i början och en alldeles för brant uppförsbacke den sista kilometern. Ca 70 procent av banan är grusväg, förhoppningsvis frysta sådana, annars blir det geggigt. De sista 5 km går på asfalt längs vattnet och sedan genom centrala Strängnäs upp mot målet vid Vasavallen.

Känner du att du har ork kvar att köra en tävling till i år så är det bara att anmäla sig. Kostnaden är bara 100 kr.
Anmäler dig gör du här. Anmälan Strängnäs Halvmarathon

Mycket välkomna!
lopning-i-soluppgang

One thought on “Strängnäs halvmarathon den 10:de december

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.