Träningen rullar på

Haft ytterligare en härlig träningsvecka. Vädret, temperaturen, vårsolen och lediga dagar hjälper verkligen till! Paddling i Mälaren avslutade veckan

Veckan började med miltävlingen Påsksmällen och cykling hem i den starka vinden. Det skrev jag om i senaste inlägget/racereporten.
Tisdagen var lugnare, en mystur med MTB-cykeln. Min 16-åring som har påsklov skulle med, men ändrade sig i sista stund. Så det blev en tur för mig själv. Skogen är så fantastisk vacker när träden börjar knoppa och man börjar se vitsippor.

Onsdagen började med simning med mina triathlonvänner. Vi hade hela bassängen för oss själva så alla fick en egen bana. Simningen gick riktigt dåligt. Det berodde förmodligen mest på dålig sömn och att jag hade tankarna på urnsättningen av min storebror senare samma dag.
Desto finare var trailpasset samma kväll. Anna, Tony och Tegen, som följt hela förloppet med min brors död, ändrade sina planer och sprang en tur med mig, i samma skog som jag cyklat i dagen innan. Vänner är något fantastiskt.

Torsdagen blev det tempo som följdes av en lunchlöpning i Vaxholm på fredagen.

Lördagar är det cykling med Strängnäs cykelklubb. De flesta kör självklart landsvägscyklar. Men jag, Stenvall och Damir hade Tempo. Det gör att vi inte kan ligga i klungan, men vi får ändå lite social samvaro.
Stenvall och jag låg 10 – 20 minuter efter klungan men 20 minuter i varje timme drog vi på lite mer och fick vänta på klungan längre fram. 10 mil i 31 km/h. Bra pass!

Och så kom veckans ”höjdpunkt” långpass med Strängnäs Löparklubb. Min plan var att springa ungefär lika lång tid som jag planerar att tillbringa på banan under Stockholm Maraton. Trodde det skulle bli runt 30 km. Men det var huvudsakligen de snabbare i klubben som jag sprang med så vi höll 5:20-tempo. Jag fick i hopp dryga 36 km på 3h 12 minuter. Kände mig stark och glad hela passet. Tre gel och lite vatten var vad jag fick i mig under passet.

Totalt blev det 15,5 timmars träning denna vecka. Över 20 mils cykling, igen och totalt 66 km löpning. Över 15 timamrs träning är förmodligen det mesta jag någonsin kört förutom under träningsläger?

Träffade på SträngnäsNessie under min paddelturLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.