Träningshelg mellan löptävlingarna

Duathlon 29 maj

Hela veckan och särskilt helgens träning har byggt på att vara mitt i mellan loppen Göteborgsvarvet och Stockholms Marathon. Jag vill få ihop många timmar träning, för att nå det långsiktiga målet, samtidigt var jag tvungen att hålla igen tempot då Marathon är om en vecka.
Helgen startade med ett fredagsduathlon, fem mils cykling och sedan en mil löpning. tanken var att ta det ganska lugnt, men ändå få en bra kombination. Var nöjd med resultatet men som alltid så känns närmare tre timmars träning.SCK

Lördags morse stack jag ut för en lite längre cykeltur. Träffade sju personer från Strängnäs CK och vi kom väl iväg från SMOL gården strax efter nio. Jag cyklade med dem i kanske 1,5 timme, sedan lämnade jag dem och vände hemåt. Jag ville spendera lite tid med mina grabbar innan jag skulle iväg på svägerskans 50-års fest på kvällen. Med klungan så låg vi runt 32 km/h, men när jag vände hemåt så tog jag det lugnare för att spara benen. Snitthastigheten på denna sträcka blev låga 27,5 km/h.

Slutligen, på söndagen, så sprang jag 12 km i lugna 5:30 med löparklubben. Vi som sprang skulle alla köra Marathon om en vecka så vi talade om förberedelser, träning sista veckan, undvika hopp och snedsteg så att vi inte ska sträcka ut någon muskel osv.  Sent på Söndagseftermiddagen hann jag även en timme kajakpaddling. Alltid skönt med lite tid på sjön.

Kajak

3 thoughts on “Träningshelg mellan löptävlingarna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.