Träningsplanering, inte alltid så lätt

Jag med Stenvall till höger, efter ett genomfört simpass.

Ytterligare en träningsvecka till ända. Har fått ihop över åtta timmars kvalitativ träning trots att jag haft middag med kunder tre gånger, och sovit hemifrån tre nätter, denna vecka. Det får anses som Väl Godkänt, kanske t.o.m. MVG, tycker jag.
Det är alltid svårt att få ihop träningspassen när jag har en massa resor och kvällsaktiviteter. En sak som jag reflekterat över på sistone är hur mycket jag faktiskt planerar träning, hur mycket tid och energi jag lägger ned på att ha rätt träningskläder med mig på olika resor. Ska jag få ihop ett pass på onsdag, ett på torsdag och ett på fredag, samtidigt som jag har middag med kunder två av dessa kvällar och vaknar på tre olika ställen varje morgon. Simningen måste direkt bort dessa dagar, simningen är svårast att få till när man är på resande fot och även hemma är det mycket begränsade öppettider i simhallen. Ska jag få in mina två simpass en vecka som denna måste den planeras in först. Cykling och spinning går lättare, det är ändå inomhus så här års, så det går bra på vilket hotellgym som helst, men däremot måste man ha mer tid till förfogande. Känns inte riktigt meningsfullt att spinna 35 minuter, jag har liksom passerat det stadiet. Löpningen, och fysträning med skuldra-rehab går däremot att ta vilken morgon eller kväll som helst. Får jag inte ihop de passen så är det bara för att jag är lat.

Så denna vecka blev resultatet:
Måndag, spinning på morgonen och fysträning på lunchen. Ingen normal måndagssimning då jag hade middag inne i Stockholm på kvällen. Sov hemifrån.
Tisdag, simträning på kvällen.
Onsdag 11 km löpning på kvällen.
Torsdag, fri från träningen och middag i Stockholm på kvällen. Sov hemifrån så hade med mig morgondagens träningskläder
Fredag, Roddmaskin och styrka på lunchen, middag i Stockholm på kvällen, sov hemifrån.
Lördag, vaknade som sagt inte hemma, missade därför den organiserade ”Suffer fest” med SCK och fick köra spinningintervaller hemma på eftermiddagen.
Söndag, 21 km löpning på förmiddagen och 1800 meter frisim på eftermiddagen.
Totalt 8 timmar och 29 minuters träning.

Isigt underlag

Veckan som startar idag har jag inga resor och inga sena middagar planerade. Dessutom kommer jag arbeta hemifrån på fredag. Julen skulle kunna komplicera träningsveckan, men mina ungdomar är hos exet, så jag borde få ihop mina träningstimmar denna vecka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.