Träningsvecka som gett energi

Har haft en träningsvecka som gett mig ovanligt mycket glädje och energi. Då man tränar så mycket som jag gör, 10 -12 timmar per vecka, är inte alla pass roliga. Själva träningen är oftast kul, men planeringen innan och prioriteringen för att kunna träna suger ibland. Självklart prioriterar man bort något för att hinna alla passen, tid att umgås med barn eller flickvän, fixa något i huset eller varför inte arbeta eller något annat. Dock inte denna vecka, nu har träningen bara varit positiv och jag har inte haft dåligt samvete för tiden jag lagt ned.

Måndag             Träningsledig
Tisdag               Spinning kl 05:00, gym på lunchen & Simning på kvällen
Onsdag              Löpning
Torsdag             Spinning
Fredag               2000 meter frisim klockan 06:00
Idag lördag        Sufferfest med efterföljande 4 km löpning på band, sk brickpass
Hittills 9 timmar, med morgondagens långpass så blir det säkert en 11 timmars vecka igen.

Simningen i tisdag var riktigt fin, vi fem triathleter som simmade lite mindre och pratade och skrattade lite mer, passade mig perfekt. Det gav några färre längder men oj vad mycket energi det gav. Samma med löpningen på onsdagen. Jag var tvungen att vara tillbaka till 19:00 då jag lovat att medverka på cykelklubbens årsmöte, så det blev tidigare start än vanligt. Tony, Abbe och Sebbe hade inga problem med det. 89 fantastiskt roliga löparminuter i lugnt tempo och riktigt trevligt sällskap, Mycket skratt och träningssnack.

Att sitta själv på trainerna är dödens tråkigt, det går liksom inte att undvika. Men på torsdagen satt jag 90 minuter och såg på tjejernas stafett samtidigt. Så mycket lättare det var att ta i och få upp pulsen jämfört när jag slötittar på netflix. Alla fem tiominutersintervaller var mycket bättre.

Apropå puls, det är väl det enda negativa denna vecka. Slängde in Garminpulsbandet i tvättmaskin med träningskläderna. Deras nya version av pulsband har ”poden” fast monterat och ska självklart bara sköljas av. Men den åkte in i maskin som sagt. Den fungerade direkt efter, men nu på lördag verkar den ha dött. Fick låna ett av Peo, för köra spinning utan pulsband är att bjuda in till fusk.

Kan konstatera att träningsvännerna är oerhört viktiga för mig. Det är oerhört mycket enklare att träna rätt, klokt och mycket om man är några stycken.
Slutligen en reflektion efter förra veckans inlägg. Att den lättillgängliga energin i kroppen tar slut efter 70 – 90 minuter. Lite kul då vi var fem stycken som sprang 28 km på 2,5 timmar i söndags utan vare sig vätska eller energi. Men då var vi också ganska trötta när vi var färdiga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.