Tung och rolig träningsvecka

Anders i förgrunden

Efter Göteborgsvarvet borde kanske en normal människa vila några dagar. Men jag har Stockholm maraton planerat om en vecka. Och ska jag hinna träna till huvudmålet, IM i augusti, så blev det till att ligga i under veckan som just passerat. Dock mer alternativ träning, som kajakpaddling, än vanligt

Annika visar gubbarna var skåpet ska stå

I tisdags körde vi tuffa intervaller. 4 x 10 minuter på Vasavallen. Det var självklart tänkt som en bra genomkörare inför maran. Jag trodde det skulle kännas riktigt jobbigt efter Varvet, Tegen och Waldebring var lite skeptiska till att köra så många som fyra. Intervallgänget Men jag kände mig väldigt stark och tempot blev 4:01, 4:01, 4:05 i de tre första. Och i den sista bestämde jag mig för att ta det lugnare, ville inte bara dumdristig och riskera skador. Men efter halva intervallen kände jag mig fortsatt stark och ökade igen, så snittet blev 4:09 på den.
Efter lite myspaddling på onsdagen så körde jag ett lugnt morgonlöpningpass på torsdagen och på kvällen cyklade jag dryga fyra mil i 31,5 km/h.

Till fredagen hade Anders Stenvall och jag planerat ett tufft pass för triathlonvännerna. 40 km cykling & 5 km löpning på bana med en snabb transitering. Dessutom skulle vi göra det två gånger på raken. Mest fascinerande var att det dök upp sju personer. Man är liksom inte ensam om att lämna hemmet 07:45 för ett fyra timmars träningspass. Bra och roligt pass som jag absolut vill göra fler gånger.

Något som kan vara värt att nämna är att jag hade openwater premiär. Jag liksom alla andra triathleter i Sverige såg det ut som i facebookflödet. Då jag är en badkruka och inte tycker om kyla så jag var lite skeptisk. Men det gick bättre än väntat och jag fick ihop närmare 1200 meter.

Toppning och vila inför maraton på lördag

Denna vecka däremot ska jag vila mer och nå en toppning. Två lugnare löppass och lite openwater är allt jag ska göra. Allt för att vara i toppform för att slå personbästa på lördag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.