Årets sista landsvägstur?

Fick tillbaka min Landsvägscykel igår efter tre veckor på verkstad. Som ni ser på fotografiet nedan hade jag en riktig växelsallad! Det var i ett lokalt Triathlon, sprintdistans, där jag låg tvåa då det plötsligt tog tvärstopp. Just då blev jag skitsur, men efteråt insåg jag att det var mitt eget fel, jag måste ge cykeln lite kärlek (service) då och då. Bra tillfälle för denna erfarenhet då det var tävling och jag låg bra till, så läxan tog hårt, samtidigt det ”bara” var ett lokalt race så det spelade ingen större roll. Läxan lärd.

Dagens tur var under klarblå himmel och helt vindstilla, kallare än jag trott och turligt nog vände jag hem efter några hundra meter och hämtade en tröja till. Tänkte ta turen ut mot Björsunda och in i Eskilstuna kommun och längs motorvägen hemåt, det blir dryga 55 km. Precis på bron fick jag punktering, det visade sig vara lite bökigt att få till det då jag har en ny ytterslang som inte riktigt passade mina gamla innerslangar. Sedan är jag en amatör som kör med pump istället för patron. Tog säkert 10-12 minuter. Måste öva även på detta moment. Nu tar jag dock in cykeln och monterar den på trainern.

Bra tur dock, tappade lite energi i och med punkteringen, men jag är inte så bra cyklist så jag får vara nöjd med tiden 55,68 km på 2:05:30 vilket ger 26,6 km per timme. Det är bra att inte vara så bra, om jag bara ligger i så som jag planerar under vintern kommer jag bli klart bättre nästa cykelsäsong.

Växelsallad Cykel vid Björssundsbron

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.