Bensparkar

Något magisk hände idag. Jag klarade en hel längd med bara benspark och platta!

Jag har länge, bland annat här på bloggen, suckat över att mina bensparkar i frisimet är obefintliga. Det har varit så illa att jag inte kunna ta mig framåt alls om jag kört bensparkar med armarna på en platta. Ska jag utvecklas, vilket jag ska, har jag insett att jag måste ta tag i detta, men saker som ligger utanför komfortzonen är jobbiga, så jag har inte gjort det, ännu.

Efter uppvärmning och några teknikövnngar så hade elaka tränaren Patricia bestämt att vi alla skulle köra 4 x 50 bensparkar. Jag har insett mina begränsningar, så jag lät mina simkompisar sticka iväg först. När jag skulle lämna bassängkanten kom jag inte en meter 🙁
Jag provade några gånger men jag flyttade mig inte framåt.
Tack och lov stod Patricia där, hon såg mina problem, gav mig några tips, använd hela benen, låren ska arbeta, knäböjningarna ska fungera som en pisksnärt och man måste sparka upp över ytan. Efter några försök, plötsligt fungerade det!
Det var fortfarande väldigt jobbigt, jag klarade inte 25 meter direkt. Men jag sparkade mig fram och tillbaka fyra gånger.
Wow, nu ska jag träna på detta så att jag lär mig frisim på riktigt.

Stort tack till min tränare i Strängnäs Simklubb, Patricia.

Totalt simmade jag:
Uppvärmning  100 m
spindeln & catch up 4 x 25
8 x 50 med dolme
4 x 25 bensparkar
8 x 50 frisim utan hjälpmedel, voltvändningar
4 x 100 frisim utan hjälpmedel, sista 25 bara benspark
Jag glömde nog några, men det blev runt 1600 meter.

 

One thought on “Bensparkar

  1. Ja helt underbart! I dag när jag satt och jobbade tänkte jag på dig och vilken lycka det är med framgångar av olika slag. När jag såg hur du började magiskt förflytta dig framåt med bara ben och platta! Jag har det bästa jobbet! Tack!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.