En ängels tålamod

Fredags simning

I Fredags var jag som vanligt i simhallen efter arbetet. Kom väl dit vid fem, kanske lite tidigare. Det var jättefullt med barn och ungdomar i lekadelningen, fyra banor, men bara några enstaka vuxna i motions-simningsavdelningen, två banor, så det verkade hoppfyllt.

Startade upp med 200 meter uppvärmning, kände av högra skuldran men även trisepsen från förra veckans skidåkning. Startade med den första av fyra femhundringar, det fortsatte att göra ont och var allmänt jobbigt, bestämde mig för att sänka till tre femhundringar.

I slutet av den andra dök flickan-från-helvetet upp. Hon lekte i den grunda delen av de två banorna vi motinssimmade i, hon skuttade fram och tillbaka, hon hoppade från kanten, hon gjorde tvära vändningar osv.
Jag tror jag simmade på henne nära 10 gånger. Jag var hela tiden livrädd för att jag skulle klippa till henne med armen eller klockan (minnesvärda läsare kommer kanske ihåg att jag skapat näsblod förr).
Sedan var det ju inte bara hon där, en annan mamma som hade simlektioner med sitt barn, två gubbar som knappt simmade framåt och barn som tröttnat på att leka och skulle gena över motionsdelen till omklädningsrummena. Alla dessa sistnämnda är normalt och det är jag van vid, men det var flickan-från-helvetet som konstant var i vägen och gav mig adrenalin, så att jag ändå gjorde mina fyra femhundringar.
Totalt blev det 2450 meter på 1:05.

Lördag = Sufferfest

Sufferfest är Strängnäs Cykelklubbs lördagsspinning nu på vintertid. Det brukar vara mellan 5 och 15 män och 3-5 kvinnor som dyker upp på det lokala gymmet Balanze. Är man medlem i cykelklubben är det gratis.
Passen brukar vara 1:20 till två timmar och det är Stenvall eller Conny som leder träningarna. Några är riktigt duktiga cyklister medan andra har mycket begränsad cykelerfarenhet.
Sufferfest.jpg

 

 

Jag är väl någonstans mitt i den bättre hälften.

Det var ett riktigt tufft pass! 1:48 långt med en massa intervaller. Tror jag nådde ny maxpuls för cykling!
Jag var helt genomvåt efteråt, dessutom var AC på lite för mycket så jag var riktigt nedkyld efteråt. konstig kombination?
Pulen på sufferfest

På eftermiddagen gick jag, Viktoria och grabbarna ut på isen och lekte, så jag gick nog dryga 15 km till.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.