Långpass längs halvmarathonsträckningen

Långpass, all löpartränings moder. Varje Söndag förmiddag brukar allt mellan 2 eller 15 Strängnäs löpare samlas och köra långpass. Vi samlas normalt klockan 10 vid Vasavallens parkering. Då jag ska till Riga i eftermiddag hade jag lagt upp ett förslag på vår facebooksida att starta lite tidigare idag, vilket accepterades av de få som ändå tänkte springa idag. Tydligen en upptagen helg för många. Sträckorna varierar mellan 12 km och upp till runt 20 km. Tempot ligger ibland under fem men oftast runt 5:30.

Jag gjorde ett test för att kolla min syreupptagning, VO2-max och maxpuls för ett år sedan. Förutom att Peter Glas och jag konstaterade att jag har väldigt låg maxpuls så fick jag mina Individuella träningszoner. Idag då det är långpass är det alltså lågintensivHalvmara med Abbe träning och för mig innebär det en puls mellan 115 – 135 i minst 75 minuter. En normal dag betyder det 5:20-tempo.

Det blev ett halvmarathon, ganska exakt 21,1 km och farten blev 5:13, Jämn fart genom hela passet. Om 6 veckor har vi Strängnäs Halvmarathon och det var det loppets sträckning vi sprang.
http://www.jogg.se/Traning/Pass.aspx?id=11031351

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.