Långpass med Backintervaller

Som vanligt var det långpass dags idag. Jag, Anders, Agge, Långpass 25 oktskägg-Magnus samt roligt nog Tobbe-Länna. Tobbe har haft ont i ryggen i över en månad och inte kunnat träna. Han tänkte mest prova på att springa, kanske fem km. över tio grader redan klockan nio och regnmolnen blåste bort under löpturen som avslutades under blå himmel.

Vi valde att dra oss bort mot skjutfältet trots att vi hörde smällarna därifrån redan pLångpass 25 okt sträckningå vår sida av motorvägen. Jag och Anders hade en plan på att kombinera långpasset med backträning.
Konstigt nog kände jag mig sliten, kändes som att jag cyklat minst 10 mil dagen innan.
Vi kom under motorvägen till grusvägen som går parallellt med motorvägen i utkanten av skjutfältet, vi höll höger nedför alla backar tills vi kom fram till det nya järnvägsbrobygget.
Där, efter 4 km, berättade
vi om vår plan! Riktigt tuffa backintervaller längs hela ”rakan” Fem tuffa backar med 300 – 700 meters vila där i mellan. Jag vill påstå att jag ”vann” 3 av fem. Anders en och Agge en. Det var sjuuukt jobbigt. Efter 10 km var grusvägen slut och vi svängde in under motorvägen igen. Alla var riktigt trötta och den konstiga skogstigen som skägg-Magnus ledde in oss på var riktigt skön för vi var tvungen att sänka farten till 8-tempo när stigen försvann J
Totalt blev det 15,9 km på exakt 1:30. Ett riktigt bra pass.

Inte blev dagen sämre när jag kom hem och flickvännen hade förberett en grym bruch för oss båda och mina tre grabbar. Bättre söndagförmiddag kan man faktiskt inte ha!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.