Långpass med löparklubben

Veckans sista träningspass.
Kände mig ordentligt sliten  redan innan då jag kört hårt denna vecka med träning varje dag. Totalt 10,5 timmar sedan i måndags.
Inte utan att jag funderar på hur jag ska kunna öka träningsdosen när IM närmar sig? Men svaret är enkelt, mer cykling.

Det snöade igår och det snöade i natt, så det låg närmare 10 cm. Det blåste lite svagt också så vi ville inte ut på åkrarna, så det var ett enkelt val att springa in i spåret och bort mot skjutfältet.
långpass 10 janVi var åtta stycken personer som samlades strax innan nio. Som sagt var det snö, första kilometerna gick i långsamma 6:18, men då var det 21 meters höjdökning också.
Totalt hann vi med 18,25 km på 1:47, ett snittempo på nästan  sex minuter. Tror aldrig jag sprungit så långsamt i modern tid? Kul runda med annorlunda löpning, man bygger upp andra muskler när man måste parera för halka och sten/rötter man inte ser genom snötäcket.
Det går inte att snacka bort att jag var svag idag, hade som tur var Agge och Abbe med mig längs bak, så vi sprang runt och småsnackade och hade det riktigt trevligt.

En sak som vi alla åtta var överens om var att skorna påverkade.
Jag och de fyra långsammaste i gruppen hade vanliga löparskor eller skor med iskruvade lösa metalldobbar. Det fungerar bra på is, men i snön var de helt värdelösa. Tony & Tegen hade Icebugs Anima 3 på fötterna och de sprang, enligt egen utsago, som vanligt. Jag kan bekräfta att det åtminstone såg ut så. Det var en enormt stor skillnad! Det blir till att kolla priser på dessa 🙂
Men inför mig själv får jag erkänna att jag inte hade orkat mer idag oavsett skor.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.