Tufft avslut på arbetsveckan

I torsdags kväll tog jag en löptur med min flickvän Viktoria. Vi sprang ett varv i elljusspåret på 4,2 kilometer. Det tog oss 29:06 det vill säga 6:52-tempo. Kommer faktiskt själv ihåg när jag var som henne, inte kunde springa fem km, det var oerhört tungt! Tror jag var 16-17 år då, slutade skolan och insåg att det inte ar någon gymnastiklärare som tvingade mig längre, att jag var tvungen att ta eget ansvar. Till hkarta löpning med Viktennes försvar måste jag säga att hon har utvecklats jättemycket det sista halvåret sedan hon började träna. Känner mig lite stolt att jag varit del av det.
Sedan tog hon bilen hem och jag sprang ett varv till och fortsatte hemåt.
Mitt andra varv gick lite fortare, 20:16, typ 4:45-tempo. Totalt blev det 9,92 km när jag sprang själv. Då jag sänkte tempot ordentligt de sista två kilometrarna, som någon sorts nedjogg, så blev snittempot långsamma 4:55. Hade tänkt ligga på 4:30 när jag tog i, men orken räckte inte idag, kände mig trött i benen, stum tror jag proffsen brukar säga.

I gårdagskväll, fredagskvällen, efter en extremt intensiv arbetsdag så skulle jag avsluta den i simhallen. Hade tänkt köra 4 x 500 med dolme, men det blev bara 3 x 500 plus upp och nedsim, 1700 totalt. Hade väl kunnat simma en femhundring till, men jag var fortsatt lite stressad, skulle hem o göra middag och så hade jag en flaska rödvin som började känna sig ensam.
Intressant hur en tuff arbetsvecka med mycket stress o sena kvällar påverkar resultaten. Sömn är viktigt 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.