Osunt leverne, och terränglöpningstävling, ingen bra kombination

Har haft en tuff vecka med tre övernattningar i olika orter och länder samt tre kvällar med utekväll, alkohol och lite för lite sömn. Lördagen var, tack och lov, bättre två glas vin och sedan nio timmars sömn. På lördagsdagen hann jag med 90 minuters spinning och en lugn 5,5 km löprunda, ett brickpass.
Inte de bästa förberedelserna inför ett sex kilometers terränglopp. Trots det hade jag trott att det skulle gå bättre. Stickans Minne var sjukt sjukt jobbigt. De yttre förutsättningarna var inte de bästa, sex grader varmt och regn. Men det värsta var inte loppet, det värsta var efteråt, fy vad dåligt jag mådde.

Jag sprang de 5,94 km på 25:11, det är det samma som 4:14-tempo vilket gav mig runt en 10:de plats. Det är OK. Men jag borde kunnat göra det en minut snabbare. 4:04-tempo skulle varit möjligt med bättre planering och lite toppning.
Men efteråt! Jag kände mig som att jag skulle kräkas. Det tog nästan en timme innan jag återhämtade mig något så när. Gjorde typ inget vettigt på hela eftermiddagen. Och fortfarande nu, efter åtta på kvällen, känner jag mig inte riktigt återhämtad.

Trots upplevelsen så kan jag inte hjälpa att tycka att det var intressant. Jag har aldrig upplevt något liknande förut, och då har jag kört ganska många tävlingar. Något att ta med mig in i kommande träningar och lopp.
Dock lovar jag mig bättre träning och mindre alkohol de närmsta två veckorna. Sen har jag nog glömt det här 🙂

2 thoughts on “Osunt leverne, och terränglöpningstävling, ingen bra kombination

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.