Racereport varvet

Vi vaknade förstås tidigt på tävlingsdagen. Sex vuxna män i en lägenhet med sängar av varierande kvalitet. Jag vaknade först och hann till och med jobba någon timme innan de andra kom upp. Men inte var det någon av dem som tackade för att kaffet var klart när de behagade komma!

Lugn förmiddag, mycket snack om skor vill jag minnas. Fyra av oss skulle köra med Nikes Vaporfly 4%. Konstaterade också att vilopulsen var högre än vanligt, så nog fanns det nervositet i kroppen.
Klockan 12:15 samlades vi vid startområdet för gruppfoto. Alla verkade taggade och såg fram mot starten och tävlingen. Vi låg i startgrupperna två till åtta. Själv så startade jag i trean klockan 13:08.

Kvart i var jag uppvärmd och nykissad, tre gånger. Trängde mig in i startfållan. Det blev visst tvåan, när jag upptäckte det så var det ju bara att gå bakåt, vilket resulterade att jag hamnade i första startled. Väldigt praktiskt.
Starten gick och jag lufsade iväg. Som vanligt är det några som drog i väg, men inga vassa armbågar. Fantastiskt skönt att ligga långt fram i startgruppen, det har jag aldrig testat tidigare på varvet. Min plan var att ligga i 4:30-tempo, kanske något snabbare. Men det verkade ingen annan vilja. första km gick i 4:09, andra i 4:14 och den tredje, uppför säldamsbacken i 4:29. Jag blev omsprungen av säkert 100 personer. Redan vid Älvsborgsbron började jag springa om folk, visst var det några som sprang om mig, men de flesta tappade. De första fem km gick i 4:22- tempo, den andra femman i 4:16. Kände mig stark och körde på fast det gick fortare än jag tänkt mig. Slutet av Hisingen och Göta Älvsbron gick bra, den femman höll jag 4:19-tempo.

Hela Avenyn upp var jätterolig, jag ropad och uppmuntrade publiken till att applådera vilket de naturligtvis gjorde. Några barn ropade ”grattis på namnsdagen” tydligen var det Erik-dagen idag. Rundade poseidon, där fotografiet till vänster är taget, och började känna av höger vad. Inte alls så illa som jag brukar, men jag började känna att krampen inte var så långt borta.

Valde att sänka lite. Kroppen var mer än villig att göra som hjärnan tipsade om. Jag fortsatte dock att springa om folk, sista femman gick i 4:22-tempo och sista km ökade jag lite till 4:14-tempo.

Väl i mål på 1:31:02. Personbästa och klart snabbare än jag tänkt och hoppats på. Placering 1442 av 55 000 eller 83 av 2723 i min äldersgrupp. Bra båda två. Men gladast var jag för att jag inte fick kramp. Ett riktigt styrkebesked och Stockholm Maraton om två veckor känns hoppfullt.

Placeringen förbättrades allt eftersom loppet fortskred

Alla i gänget var jättenöjda allt eftersom de kom i mål. Jag tror att alla gjorde PB eller åtminstone Varvet-PB.
Som alltid ett fantastiskt arrangemang med fest och glädjekänsla. Det är imponerande att de får till så många volontärer som verkligen gör sitt bästa. Tack alla Göteborgare

Fest på kvällen är en självklarhet. Bra fest, med mycket dricka och mat. Vi började i lägenheten innan vi kom iväg till restaurangen. Jag tror vi var 11 stycken som skrattade och tjötade hela kvällen. Sängdags efter 02 vilket kändes dagen efter. Men det är en annan historia.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.