Två dagar kvar till ASICS Stockholm Maraton, och jag har inget att skylla på!

Så var det dags igen. Ett av årets viktigare mål ska genomföras, Stockholm Maraton.

Maran 2016

Träningen har gått bra hela våren, jag ligger på närmare 30 procent fler timmar jämfört med samma period förra året. Gällande löpträningen har jag ”bara” ökat med 16 procent. Inga skador och inga långa sjukdomsfall eller förkylningar har påverkat negativt. Sedan i måndags har jag tagit det lugnt, en medveten toppning. Jag kör foamroller på vaderna typ varje dag sedan februari och i lördags lät jag dem till och med bli masserade i 40 minuter. Allt för att slippa kramp som brukar vara min nemesis.

Det blir samma gameplan som förra året. Jag springer med två vänner, Waldebring och Tegen. Vi kör 4:55-tempo från början till slut. Jag vet att jag alltid vill springa lite fort i början, så det är väldigt bra för mig att ha med Tegen som är bra på att hålla igen. En skillnad är att jag ska äta fler gel än sist. Fyra stycken känns genomförbart. Sist bar jag med mig tre, men åt bara en, korkat.
Förra året gick det fantastiskt bra fram till 32 km. Där fick jag våldsam kramp precis när jag kom ned från Västerbron och blev tvungen att stanna till, sträcka ut vaderna och sedan slå av på tempot resten av loppet. Tiden då blev 3:36. Året innan var liknande men då hamnade jag på 3:38. Målet nu är att fixa sub 3:30.

Jag kan inte förneka att jag kommer bli besviken om jag missar måltiden. Samtidigt är jag ödmjuk inför att allt kan hända när man ska springa i tre och en halv timme. Men med den träningen och de förberedelser jag genomfört, så har jag gjort allt som går att göra, och då ska det gå.

Lycka till på lördag alla mina löparvänner, Daniel Tegfors, Mattias Waldebring, Jenny Andersson, Sofia Eriksson, Abbe Ahlström, Kenneth Bäckström, Sebastian Lund, Damir, Magnus Zeisig och mina syskon Karin och Nisse.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.