Helgen

Fredagskvällen var lugn. Mina båda yngre grabbar kom till mig, jag hade knappt sett dem på tre veckor på grund av alla mina resor, vi bakade pizza och umgicks, ingen träning så långt ögat nådde. Kroppen behövde vila efter sju dagars träning på raken.

Lördag morgon vaknade jag tidigt och hade fullt med energi. Jobbade med en rapport en timme, stekte pannkakor till mina tre grabbar, hann åka och storhandla sedan var det dags för Sufferfest på Balanz. Jag hade haft vissa planer med att cykla utomhus, men dels var det bara fem grader, även om det var blå himmel, och delvis skulle jag tvingas vänta till senare på dagen för att temperaturen skulle gå upp, så det blev spinningen istället. Det var inte så många där, gissar att det vackra vädret spelade in?
Som vanligt var det två entimmespass, men tar man bort nedvarvningen på pass ett och uppvärmningen på pass två så blev det 1:45. Sjukt jobbigt pass, 64 intervaller i det första, det var så tungt att det inte gick att ta i, på riktigt i det andra. Pulsen nedan är båda passen, totalt 1:45.
Det andra passen var nio toppar, så det ser ut som långa intervaller.

Pulskurva under 1:45 timmes spinning, 64 intervaller under första timmen

Det är verkligen skillnad att spinna ihop med andra, jag skulle aldrig kunna ta i så här om jag satt själv.
Anders och jag stannade direkt efter målgång, hoppade av cyklarna och ställde oss på löpbandet. Vi tog fem km i 12 km/h, dvs 5-minuters tempo per km. Fascinerande nog känns det inte konstigt i benen längre, trots att det bara är två minuter efter cyklingen.
Löpningen gick bra, riktigt bra.

Anders Stenvall o jag tar 5 km efter Sufferfest
Anders Stenvall o jag tar 5 km efter Sufferfest

Det var inte alls jobbigt, det är andra muskler som får arbeta, och när vi diskuterade pulsen konstaterade vi en rolig sak, min puls gick långsamt nedåt allteftersom 25 minuters löpningen fortlöpte, medan Anders puls gick långsamt uppåt. Jag är helt klart en löpare, inte en cyklist.

Nedåtgående puls i samma löppass
Nedåtgående puls i samma löppass

 

 

 

 

 

söndagslångpass ute över vansöslätten
Gänget som fixade långpasset, här ute på Vansöslätten

Söndag = Långpass
Vi var sex stycken som dör upp till klockan tio. Tobbe ville ”bara” springa 15 km, så för att jag skulle få ihop mina 20+ så sprang jag hemifrån till Vasavallen, då fick jag 4,25 extra km innan passet startat. Camilla och en ny tjej, Annica Bengtsson var med. Båda är starkare löpare än mig, Sedan var Kenneth, Tobbe och Michael L med. Ett otroligt starkt löpargäng, stackars Tobbe fick det tufft. Jag fick ihop totalt 26 km i 5:20-tempo. Det var tungt för mig och jag är glad att de inte ville springa snabbare. Gårdagens tuffa spinningpass kändes i benen.

söndagslångpass ute över vansöslätten, sträckning
Sträckningen på långpasset

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt kan jag konstatera att det varit en mycket bra träningsvecka. Fick ihop över 11 timmar, då var jag ändå klok nog att ta en vilodag på fredagen. Två bra långpass i löpning, tre cykelpass, inget kortare än 1:40 och två simpass. Veckan som kommer blir det lugnare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.