Skön träningsvecka med flera kvalitetspass

Pulskurva vid 1000 meters intervaller

Träningen löper på i bra takt. Efter två veckor, direkt efter Lidingöloppet, med lugnare tempo och inga riktiga kvalitetspass tog jag i lite mer denna vecka.
Som vanligt började jag veckan med simning med simklubben. Bra teknikövningar och jag känner att jag utvecklats. På träningstimmen kommer vi nu ofta upp i närmare 2000 meter trots att en stor del av tiden går åt till konstiga teknikövningar.

Sufferfest på Balanze

På tisdagen körde jag intervaller. Då jag kom iväg sent från jobbet så blev det till att köra dem helt själv på en allt mörkare Vasavall. 6 x 1000 meters intervaller med 90 sekunders gångvila där i mellan. Intervallerna låg mellan 3:55 och 4:02-tempo. Var väldigt nöjd med ett så pass bra tempo trots att jag var själv och inte hade någon hare att springa efter. Styrkebesked. Men jag får samtidigt erkänna att jag inte är i närheten på milen på 40 minuter. Känns som att 42 är mer realistiskt. Det har inte varit årets mål, men det hade varit kul med sub 40…
Onsdagen var lugnare med lite cykling på trainern och på torsdagen, då jag var i Hamburg och firade ett företags 25-års jubileum, blev det bara lite fysträning på hotellgymmet.

Fredagskvällen träffade jag Alexandersson i simhallen. Jag fick ihop 2550 meter medan Alexandersson som är rätt så ny på frisim fick ihop otroliga 1500 meter. Jag är sjukt imponerad av hans utveckling! Jag hade det tufft med pannbenet och viljan då jag hade haft en sen natt i Hamburg med bara fyra timmars sömn. Får erkänna att det också dracks några öl på torsdagskvällen.

Rickmer Rickmers in Hamburg

Lördagen så var det säsongsstart på Sufferfest, spinning på Balanze under Anders Stenvalls ledning. 90 minuters tuff spinning, det kändes att det tog. I slutet av intervallerna var musklerna helt slut, det gick inte att öka. Tanken är att detta tuffa pass med relativt korta intervaller ska bygga muskelmassa, något jag behöver om jag ska komma under sex timmar på nästa års IM. Även här bra träning, riktig kvalitet. Efteråt så bytte Stenvall, Alexandersson och jag om till löparskor och tog 5 km på löpbandet. Även om det inte var något tuff fart så är det bra med ”brickpass”. Brickpass förresten, namnet brick kommer som det låter från det amerikanska ordet för tegelsten och precis så känns benen när man ger sig ut på löpning efter cykelpasset.

Slutligen är det söndag och långpass. Starten var först klockan tio och eftersom jag vaknade sju som vanligt blev jag lite rastlös. Så jag bestämde mig för att springa till samlingen. Då fick jag ihop fyra km innan vi startade, så att säga. Vi bara fyra stycken idag. Diverse olika tävlingar ställer fortfarande till det. Det var sju grader varmt men klar om än blåsig luft. Vi hade en fin tur där vi som vanligt samtalade om allt mellan högt och lågt. Jag fick ihop exakt 25 km i lite snabbare fart än jag hade planerat 5:18-tempo. Camilla som ställer upp i Växjö maraton den kommande lördagen fick bestämma tempot.

Bra träningsvecka med flera kvalitetspass och en bra träningsvolym.

3 thoughts on “Skön träningsvecka med flera kvalitetspass

  1. Buhuuuuu vill oxå träna….men du sköter sog gubbe! Enligt glas så borde du springa ännu snabbare på intervallerna, då du ska ha högre puls;)

    1. Min puls låg mellan 150 – 154 i slutet av intervallerna. Det är ”mellanzon tröskel”. Så jag håller nog med dig o PG, skulle legat över 156. Men det klarar jag inte ensam. Du får bli ”frisk” så att jag får en hare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.