Bakslag på våren, men det får inte hindra en Triathlet

Haft ytterligare en bra träningsvecka. Några pass är värda att nämnas. Intervallerna på tisdagskvällen, Strängnäsrundan i lördags och ett intressant simpass med en aggressiv tant tidigare idag.

Körde Tröskelintervaller på Valborgsmässoafton. Vår vanliga Intervallcoach hade prioriterat gäster så jag fick förtroendet att planera och genomföra tisdagsintervallerna. Det blev 4 x 8 minuters tröskelintervaller med två minuter gång vila däremellan. Vi var fem stycken men de andra var lite långsammare än mig. Så jag fick köra mina ”själv”. Lyckades hålla alla intervallerna i 3:55 – 3:58 tempo, vilket jag var väldigt nöjd med. Efteråt bjöd Peo mig och Anna på Valborgsmiddag.

Träningsveckan löpte på bland annat med en fantastisk MTB-tur på skjutfältet under 1:a maj.

Under fredagskvällen var jag bjuden till Stockholms Stadshus för att fira Skeppsmäklarföreningens 100 års jubileum. 300 personer i Gyllene salen med dans fram till midnatt. Fantastisk trevlig tillställning, men inte den bästa uppladdningen för Strängnäsrundan, årets första cykeltävling.

Uppgång klockan sex, hem till Strängnäs för att packa ihop alla prylarna. Vi skulle naturligtvis inte bara cykla, utan även springa en halvmara efteråt. Samt grilla och bada bubbelbad efter det. Så det var lite saker att komma ihåg Hem till Anders G där jag packade ur bilen, lade ölen på kylning och pumpade upp däcken ordentligt. Det var en kall morgon, kanske sex grader. Men jag var glade att det inte regnade. Starten gick klockan 10 och vi var iväg. Kanske 100 cyklister, färre än tidigare. Förmodligen berodde det på kylan och den ännu sämre väderprognosen.

Tappade huvudklungan redan efter 5 km. Vi var tre som cyklade ihop fram till 65 då vi körde ikapp tre andra. Vi hade följe fram till 80. Då tappade två av killarna oss och jag gick ned för att hjälpa dem att dra och komma ikapp. Men då stack de andra tre, så jag fick dra dem de sista 20 km. Hade inga problem med dem, det blev ett bra träningspass.

Efter cyklingen väntade vi på att några av mina triathletvänner skulle komma i mål. Sedan bytte vi om och stack i väg för en halvmara. Det behövs naturligtvis inte sägas, men det var en halvmara! Men det går, man kopplar in pannbenet och tar ett steg i taget. Starkt av Anders och Tony P att de genomförde det. De har inte riktigt samma kapacitet som Björn, Alexanderson och jag själv.

Korna är utsläppta på VansölandetAtt värma sig i bubbelbadet och ta en öl var gudomligt skönt efteråt

Söndagen var lite konstig, jag brukar ju alltid köra långpass ett par, tre timmar. Ni när jag inte gjorde det så fick jag en hel förmiddag över. Framåt två drog jag till simhallen. Fick ihop 3100 meter, ett riktigt bra pass. Det enda som störde var en tant som envisades att simma ryggsim mot färdriktningen. Två gånger bad jag henne att göra som alla vi andra på de två banorna som fanns till förfogande. Men hon blev galen och jag gick till slut och bad badvakterna säga till henne, vilket de gjorde. Resten av tiden, hon var kvar i bassängen, låg hon så mycket i vägen för mig som hon kunde och försökte aktivt sparka på mig med sina värdelösa bentag varje gång jag crawlade om henne. Hon har nog ett eländigt liv, och det var helt klart hon som mådde sämst

MTB med Anna 1:a maj

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.