Start på veckan

Måndagen på jobbet var lite speciell, jag sade upp mig som VD i Södertälje Hamn. 10 år är en lång tid i en topposition som den. Jag har haft en bra tid med många nyttiga lärdomar, men nu ska jag tillbaka till det privata  väringslivet och arbeta för ett rederi. Thor Shipping & Transport. På måndagskvällen hade jag min vanliga frisimträning. Alltid under uppvärmningen som är 200 meter tänker jag på att bara i höstas så kunde jag inte köra 200 meter frisim utan att köra ett par längder bröstsim, jag orkade helt enkelt inte. Det är lätt att glömma, men det har gått framåt, nu kör jag 200 utan problem och utan paus.
Första halvtimmen gick bra, sedan tog orken slut, gissar att det är influensan. Fick ihop 1900 meter. så det var ett bra pass, men det ska bli skönt att få tillbaka orken, gissar att det tar en vecka till. Min stackars son som åkte på samma influensa i USA är fortfarande hemma från skolan, så god fysik har räddat minst en vecka åt mig.

På tisdagen så satte jag mig på trainern när jag kom hem från jobbet. satt 1:38, det var helt vansinnigt tråkigt! Måtte det bli vår snart så att man kan cykla utomhus. Jag kan inte fatta de som sitter i tre timmar, jag skulle inte klara det mentalt, och alla som känner mig kan vidimera att jag har pannben.T&T-rundan

Onsdagen hade jag planerat en resa till Göteborg, men då det blev ett inställt möte arbetade jag hemifrån istället. Kunde fixa lunch åt min sjuka grabb är bara en fördel  med hemma jobb. Den stora fördelen var att jag på ”lunchen” stack ut och sprang. Tog den vanliga Tony&Tegen rundan. Det blev 16,9 km i 5:20-tempo. Lite snabbare än planerat, men som alltid är det svårt att hålla ned tempot. Kändes bra, det vara andra långpasset sedan influensan och det var inget konstigt, pulsen låg osv. Jag skulle inte ha kört ett snabbpass idag, men långpasset var inget konstigt.
Lyssnade på Marathonpodden under löpturen. Det var Paolo Roberto som var gäst idag. Jag hade väl ingen riktig åsikt om honom innan, men oj vad befriande han var. Ingen politisk korrekthet där inte, påläst och kunde siffrorna, åtminstone lät det så. Kvarg är för töntar och 5/2-dietn och HLD dieten är trams. Rekommenderas varmt till alla som har åsikter om kosthållning.

Paolo Roberto i Marathonpodden

På onsdagskvällen så tog jag ett simpass, fick ihop 1900 meter vilket får vara godkänt. körde uppvärmning, 4 x 400 mter med dolme och sedan nedsim. Som vanligt är det lite slalom. Först när jag kom tänkte ja  -jag skiter i det här.
Men när jag hoppa i gick två snubbar som simmat i bredd upp. Sedan gick det ganska bra. en fyrahundring hade jag tom  de två banorna för mig själv.
Hittills har jag denna vecka hunnit få ihop fem timmars kvalitetsträning. Det kommer bli många timmar innan veckan är slut, det har sina fördelar de veckor mina yngre grabbar bor hos sin mamma.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.