Inför Vansbro Tri

Snart är det dags för Vansbro Triathlon, medeldistans. Starten är klockan 11 på lördag. Det ska bli riktigt kul! Årets första triathlon, och lite av revansch. För två år sedan körde jag Vansbro Triathlon, men vinglade till på cyklingen och kom ut i gruskanten och kraschade ganska hårt. Tog mig i mål men det visade sig att jag hade brutit nyckelbenet.
http://www.kaptenfroste.se/triathlon/racereport-vansbro-tri-brutet-nyckelben/

I år ska jag inte krascha och jag ska göra en bättre tid. Vansbro Tri är mycket bättre än t.ex. IM i Jönköping, man kan nämligen klara av den på en dag. Inte som IM där man måste checka in dagen innan. Vi är fem stycken från Strängnäs Triathlonklubb som ska visa upp oss.
Jenny, Niklas Björn, John och jag själv. Jag åker upp med min Anna som ska agera hejaklack.

Jag har en tydlig målsättning med tävlingen, förutom att jag inte ska cykla omkull. Jag ska ta i betydligt hårdare på cyklingen, för att se hur det påverkar löpningen. Jag har alltid tidigare, lite medvetet och lite omedvetet, cyklat lite lugnare än jag kan, för att spara mig till löpningen, som jag tycker är roligast. Jag hoppas att det ska gå bra, och att det ger mig mod att cyklare tuffare på IM i Hamburg den 28:de juni. Det är ett test, ett övningsrace helt enkelt.

Tuff målsättning tänker jag ha. Realistiskt är 5 – 10 minuter långsammare.
Swim 1900 m                                    37 minuter
T1                                                            4 min
Bike 90 km i 33,5 km/h                 2h 41 min
T2                                                            3 min
Run, 21,1 km i 4:30-tempo          1h 35 min
Totalt                                                   5 h 00 min

Det är bra med ursäkter. Varför jag inte kommer kunna leverera som planerat. Denna gång beror det på uppladdningen. Norrköping, två dagar i Amsterdam, Örnsköldsvik och slutligen en dag i Vaxholm. Hade nog sovit bättre i min egen säng. Men det är så livet är.
Löpningen i Amsterdam var ganska brutal. Flyget gick 06:30, en hel dag i mässhall och sedan ett löppass i 33 graders värme. Tack och lov var det en massa spårvagnar och cykelvägar som tvingade mig att stanna och vila i diverse korsningar.
Kul ska det bli med tävling, och riktigt kul att Anna hänger med och tittar på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.