Midsommarveckan passerades och inför Vansbro Tri

Långpassgänget

Midsommarhelgen har passerat och den skulle kunnat vara lite tråkig och deppig då jag inte hade grabbarna hos mig. Men så blev det då rakt inte. På Midsommarafton var jag och V på en fantastiskt rolig midsommarfest nere i Järna med människor jag tidigare inte kände. Hade nästan träningsvärk i magen dagen efter av allt skrattande. Midsommardagen var jag och Viktoria på Fotografiska Museet och kollade på utställningar. Vi hade tänkt oss en brunch någonstans i Stockholm framåt klockan 11. Men det visade sig att typ hela Stockholm var stängd. Blev en lunch på en turistfälla på Drottninggatan istället. Sedan en fin cykeltur hemåt.

Rehab protokoll

Träningen rullar på. Låg på över 14 timmar effektiv träning förra veckan. Efter Stockholm maraton har jag legat över 12 timmar varje vecka. Det är enligt plan men det är inte utan att jag funderar på vad f-n håller jag på med? Träningen, och inte minst planeringen för att få ihop träningen tar mycket tid och energi. Förutom träningen har jag den förhatliga rehabiliteringen för höger skuldra. Det finns inget tråkigare, och viktigare, än rehab.

Tegen över med sin nya surfski. Det blåste mycket!

Simningen har gått bättre ett tag då Mälaren blivit varmare. Jag fick ihop fyra 30 minuters pass förra veckan. På söndagskvällen konstaterade jag och Damir att temperaturen åter har sjunkit. Det har blåst en hel och vinden har förmodligen vispat runt vattnet vilket resulterat i att vattentemperaturen sjunkit från dryga arton ned till under 16. Det går fortfarande, men det är inte lika mysigt och kul. Men Mälaren går ju att använda till att paddla på också.

Damir och Alexandersson på dagens sex mila tur

Ska ta det lite lugnare med träningen denna vecka. Efter kvällens cykling har jag ett 90 minuters löppass kvar, som ska genomföras i morgon bitti. Därefter blir det bara lite simning fram till lördag. På lördag är det nämligen dags för Vansbro Triathlon. Vansbro är en medeldistans Tri. Det som brukar kallas halvIronMan eller IronMan 70.3. Det innebär 1900 meter simning, 90 km cykling som avslutas med ett halvmaraton, 21,1 km löpning. Eliten gör det på strax över fyra timmar, jag räknar med att göra det på strax under fem och en halv timme. Swim 40 minuter, Bike 2:50 och Run 1:45. Det ska bli en kul dag då jag har sällskap, min träningskompis Jenny Andersson som också ska köra Vansbro Tri. Starten är tolv på lördagen. Med tre timmars körning så blir det en lång dag.

Slutar med att önska mina vänner som kör Åre Extreme Challenge och Semesterloppet i Mariefred lycka till på lördag. Många tävlingar finns det under sommarsäsongen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.