Planering med IronMan gänget

20161117_193203_resized
Studerar träningsprogram

 

I går träffades vi hemma hos Sara för att planera den kommande säsongen och nästa års huvudmål, IronMan i Kalmar den 19:de augusti.

Vi, är en kul blandning hobbyatleter, från snickare till egenföretagare via poliser. Åldersspannet är från närmare 25 till mig som fyller 50 nästa år. De flesta är några år under 40. Jenny, Janna, Anders, Björn och jag själv har kört IM minst en gång. För Sara, William, Sebbe, Stefan och Susanne blir det premiär.
Sara ska ha ett stort tack för sin gästfrihet och Gulasch, som hade stått på spisen och puttrat i sju timmar. Fantastiskt gott! Hon bjöd på vin också, men då vi alla skulle köra bil så blev det bara en liten smakklunk.

Vi visste sedan tidigare att vi hade olika mål. Men det blev ännu mer uppenbart hur olika mål vi har, och hur mycket tid, energi och pengar vi är villiga att satsa för att nå det, allt eftersom kvällen gick. Björn ska under 10 timmar, gjorde ca 10:50 sist. Jag och Anders har något sorts mål att förbättra förra årets tid, 11:50, med kanske 45 minuter. Det är klart att vi drömmer om sub 11, men viktigast är nog att slå varandra! Jenny pratar inte så mycket om tider, men vi vet alla hur hon blir när starten väl går… För de som inte kört tidigare är målet, som det ska vara, att ta sig i mål och ha en kul upplevelse. Men åtminstone några av dem kan nog göra en bra tid.20161117_193740_resized
Vi pratade också om att arrangera en träningsresa till varmare breddgrader. En kickstart på säsongen, förmodligen i slutet av mars eller början av april. Jag åtog mig att ta fram ett par förslag. Enklast är förstås att ringa Apollo, men då slutar prislappen på 15 000 kr för en vecka. Ska vi bli några stycken som kan följa med får kostnaden bli lägre än så.

Björn, som gör en tuff satsning, har ett fantastiskt strukturerat träningsschema där han redan nu har alla pass och tävlingar inlagda. Medan flera av vännerna har svårt att få ihop fyra pass per vecka då barn, jobb och annat tar sin tid. En stor del av kvällen gick åt att diskutera vilka tävlingar som vi ska göra innan IM. Ni ser nedan vilka vi diskuterade. De som är markerade i blått har jag redan anmält mig till, jag vill gärna köra ett halvt IM i juni eller juli. Men det är lite svårt att få ihop. Jag vill inte ha tuffa tävlingar två helger efter varandra. Då riskerar jag att bli skadad. Coltings HIM vore kul, men det är en vecka efter Stockholms Mathon.
Gällande träning så ska vi fortsätta att köra gemensamma spinningpass på lördagarna, med fem km löpband direkt efteråt. Och långpass på söndagarna. I vår byter vi självklart ut spinningen mot landsväg. Vi ska också lägga in några egna duatlon och triathlon när temperaturen så tillåter, inte minst för att få in bytena. Där finns många minuter att spara.
Vi skulle prata om boende i Kalmar också, men jag var tvungen att avvika tidigt, så jag vet inte vad som sades. Utgår från att någon tänkte på mig?

Mina reflektioner nu morgonen efter. Det är ett kul gäng, vi har mycket att lära av varandra. Det kommer bli roligare att göra detta tillsammans jämfört med förra gången, då jag hade alla funderingar för mig själv.
Nu struntar jag i träningen och åker till Warzawa och dricker öl med fyra gamla studiekompisar. Idet blir inte ett träningspass på hela helgen.

tavlingar-2017

One thought on “Planering med IronMan gänget

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.