Race Report Flen Triathlon

Flen Tri, raceinfoEn träningskompis tipsade mig om att det var ett sprinttriathlon i Flen i helgen. Sprint innebar i detta fall 400 meter simning, 20 km cykling och 5 km löpning, ofta är simningen halva den olympiska distansen, dvs 750 meter, men här var det alltså kortare. Förutom att jag stack ned till till Flen fick jag även med mig en kompis från löparklubben, Sebbe Lund.

Vi stack från Strängnäs vid 11 och var nere i Flen en timme före start, som var utsatt till 13:00. Uthämtningen av nummerlapp, chip samt incheckning av cykel i transiteringsområdet gick väldigt smidigt. Överhuvudtaget var det en väldigt fint organiserad tävling. Det var runt 50 personer som skulle tävla och transiteringsområdet gav gott om plats för att hänga upp cykel och placera ut alla grejer.
Eskilstunakuriren skrev ett litet reportage om tävlingen E-kuriren artikel

Vattentemperaturen var 17,0 grader så det kändes väldigt skönt att ha våtdräkt. Stackars Sebastian hade ingen, men han är så tuff så det gjorde honom inte så mycket. Blåsigt var det också. När jag provsimmade tio minuter innan start insåg jag att vågorna gjorde att man inte kunde se den första bojen som man skulle runda.

Så gick äntligen starten
Det var pålandsvind så vi simmade rätt mot vinden och vågorna och jag fick en kallsup efter 50 meter, men det var bara att kämpa på. Jag navigerade lite fel på hemvägen, efter att ha rundat den andra bojen, men det kan bara ha kostat mig 15 sekunder eller så. Jag konstaterar återigen att någon riktig simmare kommer jag aldrig att bli.
Transiteringen gick bra, det var korta avstånd, och jag var snabbt uppe på cykeln. Cykelbanan var en kul fyrvarvsbana med sju vändningar. Förutom vändningarna var det även sex skarpa kurvor på varje varv. En bit ut på första varvet mötte jag de första cyklisterna och jag kunde räkna dem och inse att jag var på 11 de plats. Jag cyklade om en medan en annan cyklade om mig, så när jag kom in för att ställa bort cykeln låg jag kvar som 10a.

Löpningen är min bästa gren. Jag hade iskallt räknat med att gå ut i 4:00-tempo för att sedan tappa lite fartFlen Tri, badmössa när jag inte skulle orka längre. Men så blev det inte alls. Jag hade inte orken i benen. Inte alls. Vet inte om det är IronMan ansträngningen som spökar, två veckor är inte så lång tid, eller om det var tisdagens tröskelpass?
Jag låg i 4:30 till 4:40-tempo. Jag kom ikapp en kille från Team Sméstan efter en km. Vi sprang tillsammans om två andra deltagare. När det var 500 meter kvar till mål ökade han och jag orkade inte hänga på. Jag kom två sekunder efter honom i mål.
Jag slutade på 5:e plats i motionsklassen samt att det var ytterligare fyra ”elit” som var snabbare än mig. Är mer än nöjd med detta även om jag är besviken på min dåliga löpning. Sebastian kom tre minuter och tre placeringar bakom mig. Flen Triathlon är ett arrangemang som jag gärna rekommenderar och kommer tillbaka till.
Inför mig själv kan jag erkänna att jag nog inte har vilat tillräckligt efter IM. Jag har inte heller någon tävling fören Vemdalens ultra om tre veckor. Sedan har vi vårt lokala Triathlon i Strängnäs veckan därpå. Så jag kan kosta på mig att ta det lite lugnare jag ska undvika riktiga kvalitetspass och intervaller den närmsta veckan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.