Racereport Stockholm Tri, Pers med 14 minuter

Tri resultatSå var årets första Triathlon avklarat. Jag är extremt nöjd! Fixade loppet på 2:31:25, det är en förbättring av mitt personliga rekord med 14 minuter!
Mitt mål, som jag skrev om i förra blogginlägget var 2:40 och så blev det närmar 2:30. Dessa tider ger en total 93:a placering av dryga 600 som gick i mål, i min åldersgrupp (45 – 49 år) kom jag på 21:a plats. Min simtid var den 202:a bästa, cykeltiden den 148:de och löpningen 81:a.  Så det är lätt att konstatera att jag fortfarande är en ”dålig” simmare. Men min tid på 27:07 är ändå 7 minuter bättre än mitt tidigare pers.
i Simningen tog jag i ordentligt, hade inte kunnat göra det många sekunder snabbare, vd cykling tog jag det medvetet lite lugnt, ändå snittade jag på 32,8 km/h, för att orka hålla min måltid i löpningen 4:30-tempo per km. Vilket jag lyckades med tre sekunder till godo.

Arrangemanget var som alltid bra. Det var klart mindre folk som tävlade, både transiteringsområdet och cykelbananTri bild var mycket lugnare och glesare än tidigare år. Arrangörerna ska ha stort tack för ett bra arrangemang. Dessutom var Garmin gänget på Norrbro, som vi sprang förbi fyra gånger, sjukt bra på att peppa. Det hjälpte också.
Lite kul dock att de inte hade fått medaljerna på plats, på lördagsmorgonen fick jag ett mail där de informerade om att de fått fel medaljer. Man kan ana att telefonsamtalen mellan tävlingsledningen och leverantören varit tuffa?

Jag är även väldigt nöjd över vädret, lagom varmt, torrt och fint, inte som dagen innan när vännerna sprang Mariefreds Semesterlopp, först var det 28 grader och blå himmel och efter halva loppet km det världens skyfall och blåst.

Jag säger som sportreportrarna, det var ett styrkebesked. Plötsligt känns det lite bättre och möjligare att genomföra IM om fyra veckor.

Nu sticker en nöjd och glad Erik iväg mot Bromma för Visby och Almedalen och fokus på helt andra saker. Så den nödvändiga vilan efter tävlingen blir väldigt naturligt i Rose minglet.

One thought on “Racereport Stockholm Tri, Pers med 14 minuter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.