Mer cykling måste det bli

Påskhelgen tillbringades i Örebro, en fantastiskt fin stad, rekommenderas varmt för ett besök. Jag o flickvännen hann till och med korpens tipspromenad där vi klarade 11 av 12 frågor, vi missade att terroristen Anders Behring bara fått 21 års fängelse i sin dom, vi trodde det var livstid. Nu vet vi dock detta.
Tanken var att jag på söndagen skulle simma i en liten pool med strömmande vatten och en massa kameror under simcoach Åsa Skanhedens ledning, dock satte sjukdom stopp för detta, får skjuta på denna välbehövliga teknikövning till senare i april.
Tog bilen hemåt och fick mig en landsvägstur istället, årets andra. Fortfarande har jag inte tagit ut Tri-cykeln, utan det är den vanliga landsvägsracern, Scott CR1. som gäller. Den andra får stå kvar i trainern ett tag till tills jag är helt säker på att våren verkligen har kommit. Tog en tur mot Björksund och längs motorvägen tillbaka, strax över 59 km. Snittfarten blev på 28 km. Bättre än sist, men inte alls tillräckligt bra. Hade problem med bakhjulet, där ventilen sitter blev det en liten upphöjning på däcket som kändes svagt när jag cyklade. När jag försökte fixa det på kvällen så fick jag till det, som vanligt blir förklaringen självklar när man väl förstått det. Har även fortsatt att försöka hitta nya hjul till mina cyklar. Efter ganska mycket efterforskningar tänker jag mig alu/carbonhjul med 60 mm profil och kanttrådsdäck (clinchers), men vilken djungel det är!

På tisdagskvällen stack jag till Simhallen och körde 2000 meter frisim med Stenvall. Hade inte kört lika hårt utan honom, bra med sällskap.

Upplever att jag haft ont och känt mig sliten den sista veckan.  Det påverkar även mitt humör, är lite gnällig och tar inte riktigt tag i saker så som jag brukar. Jag har tränat hårt och många timmar varje vecka sedan jag blev frisk för tre veckor sedan, så det är inte konstigt. Jag vet alltså vad orsaken är, överträning. Ändå fortsätter jag dag efter dag. Inte så smart, och jag brukar vara smart?

Var helt träningsledig i söndags, efter en massa dividerande med mig själv bestämde jag mig att det fick bli en vilodag även idag onsdag. Artikeln nedan har en del kloka ord att säga i frågan. Inte minst att faktisk även se vilodagen som ett ”träningspass” inte som en misslyckad dag.
Overtraining, be Gone!

Om man tar all träningstid, all tid man plockar fram, tvättar, hänger upp, sorterar träningskläder. All tid man planerar sitt liv för att hinna träna, då blir det ganska mycket. Det gäller att ha ett starkt annat liv, typ 4 barn eller jobb som också upplevs som kul, annars kan man verkligen gå ned i träningsträsket.
Jonas Colting är inne på samma sak, Colting, tid och prioriteringar

2 thoughts on “Mer cykling måste det bli

  1. Björsund… Inte Björksund… Mina gamla hoods du vet:)

    Kul att du håller i å skriver! Nya hjul, köp, va inte vdsnål nu;)

    1. Jag letar verkligen efter hjul. Men det är helt otroligt hur komplicerat det är. Har varit i tre cykelbutiker, 100 websiter, men alla tycker olika

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.