Pemiärtur med tempocykeln

Min Trek- och Anders snygga Meridacykel

Efter en lite roddig vecka med mycket resor och olika ställen att sova på så kom jag till slut ut på en cykeltur. Förresten hann det visst bli en ny vecka då det idag är annandag påsk.

Planen var, precis som för många andra, att jag skulle hinna med mycket landsvägscykling under påskhelgen. Men det fruktansvärt kalla aprilvädret satte stopp för det. Jag och Stenvall stack ut på måndagsmorgonen vid kl 10. Jag var inte alls sugen på landsvägscykling när jag vaknade, och konstaterade att det var minus 4 grader. Men när jag började plocka bort cykeln från trainern, montera på rätt hjul och putsa lite på ramen så började det kännas bättre.
Tredubbla byxor, 4-dubbelt lager på överkroppen och dubbla handskas så började jag känna mig redo. Anders Stenvall kom förbi enligt tidtabell och vi rullade ut genom Strängnäs och ut mot Vansö och Björsund. Den första milen kände jag av gårdagens löpning på 30 km. Stenvall var mycket starkare än mig. Allt eftersom vi sänkte farten till närmare 30 km/h så började även jag kunna dra. Vi stannade halvvägs för att dricka lite. Kanske fem minuter, direkt efter frös jag ordentligt. De svettiga kläderna kylde ned mig när jag stod still. Efter att börjat cykla igen så blev jag varm. Så det enda jag riktigt frös om var höger fot.
På vägen hem kände jag mig starkare och jag drog långa sträckor trots den svaga motvinden. Vi sänkte farten de sista sju km. Men fram till 62 km hade vi ett snitt på strax över 30 km/h.

Är väldigt nöjd med mitt första pass med tempocykeln. Sittställningen som jag skruvat på hela vintern kändes bra. Mycket bättre och vilsammare än förra året trots att det är en aggressivare position. Jag vinglade inte alls så mycket som jag hade varit rädd för och växlingarna gick väldigt smidigt. Efter att tränat hårt sex dagar på raken och löpt 30 km dagen innan klarar jag ändå en bra snitthastighet, för att vara mig, på mitt första pass.
Målet på IronMan är att snitta 31 km/h och det känns plötsligt inte alls omöjligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.