Året, och till och med ett årtionde, är till enda

När jag ser tio år tillbaka så är det väldigt tydligt. Jag har gått från en normal motionär med två till tre träningspass per vecka till någon som har träningen som en livsstil. Tack vare jogg.se kan jag se statistiken väldigt tydligt. Möjligen så visar diagrammet inte hela sanningen de första åren. När jag tränade mindre, var statistiken inte viktig. Det är en tydlig platå med 300 timmars träning mellan åren 2013-15. Därefter ligger träningen mellan 450 – 550 per år.
2019 blev det ”all time high”, 543 timmars total träning.

Timmar träning ger resultat! Lika så ger kontinuitet resultat. Kontinuitet och varierande träning minskar också risken för skador med långa träningsuppehåll som följd. Att man får många roliga, bra och fantastiska vänner genom träningen är en bonus och ynnest.

2019 var ett riktigt bra träningsår:
Nytt personbästa på maraton på 3:13:23
Nytt personbästa på halvmaraton på 1:30:43 (tyvärr inte i mitt egna namn)
Nytt personbästa på IronMan med 11:10:39

Inga riktiga skador heller, visst, jag cyklade omkull och bröt ett finger. Men det är ingen träningsskada, det är bara klantigt. Vaderna och hälsenorna är bättre än på flera år, mycket tack vara tunga excentriska tåhävningar och regelbunden massage. Ont i kroppen har jag till och från, men konstigt vore det annars.

Två resultat sticker ut. Min helt fantastiska tid på maraton. För två år sedan var det helt omöjligt att tro att jag någonsin skulle kunna springa så fort. Nu har jag en målsättning på ännu snabbare. Det andra är IronMan i Hamburg. Så kul att träna tillsammans med gänget, åka ned och bo ihop och sedan genomföra tävlingen tillsammans. Tävlingen var tuff då det var mellan 30 och 35 grader varmt, löpningen blev brutal. Men min tid räckte till att bli näst snabbast i gänget. Drömde innan om än ännu bättre tid, men värmen och punktering satte stopp för det. Fördelen är att det även här känns att det går att putsa tiden.

Dagen innan IronMan Hamburg. Vilket gäng 🙂

Som alltid när man reflekterar lite över tiden som gått, resultat man presterat eller projekt man genomfört så infinner sig en tacksamhet. Jag är hel och frisk, jag har en flickvän och barn som ”tillåter” mig att hålla på som jag gör. För det tar tid från annat, tro inget annat.
Vad 2020 för med sig vet man aldrig. Men att jag ska fortsätta prestera bättre tider, det tror jag.

Gott Nytt år till Er alla

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.