Årets sista tävling, ligga först på Jogg.se i Strängnäs

Julen är avklarad och jag måste säga att det var en av de bästa på många år.  Tidigare har det alltid varit en massa ”måsten” och en massa stress och alltid är det någon som blir besviken eller ledsen. Nu när varken Viktoria eller jag hade våra barn så blev det väldigt lugnt och skönt. Vi var själva och lagade julmat, åt och drack lagom mycket, och hade det väldigt avslappnande. Nu när jag sitter och skriver detta på söndagseftermiddagen så har Viktoria
somnat i soffan bredvid mig.

Julaftonslöpning

Att inte ha en massa måsten innebär också att jag har hunnit att träna som jag vill. I veckan har jag hunnit med två simpass, två löppass och tre trainerpass. Totalt 8,5 timmars träning. Löppassen är väl de som är värda att nämna lite särskilt. I onsdags så var vi tre som stack ut. Först 20 minuter löpning i 5:30-tempo, sedan 3 x 6 minuters intervaller i 4:10-tempo med två minuters joggvila där i mellan. Riktigt bra pass. På julafton hade SLK en tomterunda. Start redan 08:00 för att hinna med ett pass med vännerna innan familjelivet tog över. Härlig tur även denna, men här var det sociala som var det viktigaste. Sjukts svettigt att springa i tomtekläder.

Jag och de närmaste träningsvännerna registrerar våra träningspass på jogg.se. Det är en mycket bra site som presenterar prestationerna på ett överskådligt sätt. Min Garminklocka synkroniserar automatiskt alla pass där då jag valt att lösa ett billigt medlemskap, men det går lika bra med gratisalternativet. Jag betalar för att stödja dem så att de har råd att utveckla siten vidare. Vi diskuterar ofta vem som sprungit längst distanser. Vi brukar ligga mellan 100 – 150 km per månad, jag har hittills sprungit nära 1800 km i år. Naturligtvis blir det tävling mellan oss. Halvt på allvar och halvt på skämt. Agge blev skadad i våras på grund av hetsen, så bara bra är det väl inte… En av mina närmsta löparkompisar, Mattias Waldebring ligger bara 15 km efter mig på den totala årsvolymen. Dessutom har han närmat sig oroväckande fort de sista två månaderna. Så nu undrar vi alla, särskilt jag, om han ska komma ikapp? Lättnaden var följaktligen stor, för mig, när han i morse berättade att han idag åker till Manchester för att kolla på fotboll, jag menar, hur mycket kan han springa årets sista vecka då?
Kul är särskilt att ibland de åtta främsta är sex stycken nära vänner. Jogg.se har också gett oss användare en kul julklapp. Årets alla pass ritas in på en världskarta. Jag är inte riktigt den globetrotter jag kanske trodde, men några pass utomlands har jag allt hunnit med.

One thought on “Årets sista tävling, ligga först på Jogg.se i Strängnäs

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.