Barcelona del två och lite Tempocykling hemmavid

Ölfie
Ölfie

Barcelona har verkligen visat sig från sin bästa sida. Blå himmel och dryga 20 grader varje dag. Det har visst varit varmt hemma IMG_0266också, men den stora skillnaden är att nattemperaturen bara faller till 14 grader här medan det blir tre hemma.  Det har dock blåst en del, ökande efter att veckans dagar har gått. Så ligga på stranden har inte varit något alternativ, inte för att det är något för mig ändå.
Det stora La Aquàrium Barcelona, med coola hajtunnlar att gå igenom, Sagrada Familia, kyrkan som aldrig blir färdigbyggd, se ölfiefoto,  och många långa promenader samt goda måltider. En av de roligaste var en restaurang som vi bara råkade ramla in på för lunch. Can Culleretes den är tydligen världsberömd och började servera mat redan år 1786, året innan den Amerikanska konstitutionen antogs i Philadelphia. God Paela hade restaurangen också.

Det blev ingen simning onsdag morgon, kände mig fortfarande risig. Förstod aldrig vad det ”risigheten” berodde på, undrar om det var så enkelt som att jag blev nedkyld av simningen de första dagarna? På torsdagseftermiddagen blev det dock av, två vändor x 750Stormig Barcelona strand meter i relativt stark vind och växande vågor. Fredag morgon vid 07:30 körde jag en vända till i svagt duggregn och mycket kraftig vind och vågor. Nu var vågorna lite läskiga. Det var första gången jag fått utslag på höjdkurvan när jag simmat. En meter i höjdled rörde jag mig som mest enligt Garmin. Det kändes bra att ha en våtdräkt så att jag har flytkraften med automatik.  Framförallt kändes det otroligt bra att jag ska köra IronMan i Maastricht, med simning i kanaler, och inte i Kalmar med simning i Östersjön där sjön kan vara lika tuff som Medelhavet var denna gång.
OW simningEfter långa promenader och en sen lunch blev det lite löpning framåt sex på eftermiddagen. Körde 6 x 1000 meter med två minuters joggvila där i mellan. Höll inte riktigt ihop de sista tre intervallerna, kanske var det de två lunchölen som påverkade, eller kanske jag bara inte orkade? Kilometerintervallerna hamnade på 4:03, 3:57, 4:00, 4:12, 4:22 och 4:13.

Lördagen blev en resdag men då jag haft lite dåligt samvete för utebliven cykling under veckan, så tog jag en sväng på knappa fyra mil med tempocykeln. Stack ut strax efter 18 på en tur till Stallarholmen och tillbaka. Inget långt och inget snabbt pass, men jag lär mig att hantera tempocykeln mer och mer, känns bra.
Söndagen började med Långpass tillsammans med Tony, Tegen o Abbe. Jag ville inviga mina nya Trailskor så det blev skogen och ”bara” 15 km. Kul pass med glada vänner i 15-gradig vårvärme. Efter hemkomst och lite energipåfyllning stack jag

Nike Zoom Wildhorse 3
Nike Zoom Wildhorse 3

iväg med tempocykeln. Fick ihop 60 km som avslutades hos Agge o Annika, jag bjöd in mig själv och fick kaffe o rabarberpaj. Rabarberpaj är helt klart underskattad som återhämtningsmat.

One thought on “Barcelona del två och lite Tempocykling hemmavid

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.