Barcelona

Vaknade vid sju på måndagsmorgonen. Jag hade packat ned mina simgrejer kvällen innan, men likafullt så var det lite förvirrat innan jag kom ut från hotellet.

Barcelona Beach måndag morgon 08:00
Barcelona Beach måndag morgon 08:00

Det var runt 800 meter ned till stranden och Medelhavet. Medan jag gick ned såg jag alla restaurangers personal ställa ut bord och stolar samtidigt som städpatrullen höll på med att köra sopmaskiner och sopa för hand. Inte riktigt den schablonbild jag hade av Spanien, utan rent, snyggt och hög service. Väl nere vid stranden blev jag glatt överraskade av att det låg en snubbe och simmade i medelhavet, jag är inte den enda idioten!

På med våtdräkt, simglasögon samt att jag upptäckte att jag glömt badmössan, blääh och ned i vattnet. Det var kallt, kallare än jag trott. Senare på dagen insåg jag att det var 14 grader…
De första 50 metrarna klarade jag inte av att stoppa ned huvudet i vattnet, det var för kallt. Sedan började jag göra det, men klarade inte av att blåsa ut luften under vattnet, hela ansiktet låste sig i chock av kylan. Tanken – vad f-n gör jag här, dök upp mer än en gång. Nu hade jag kommit 200 meter från stranden, det är typ ingenting. Triathlon, OS-distans är 1500 meter simning. Låg på rygg och reflekterade lite, bestämde mig för att vända tillbaka. Tog en liten större sväng tillbaka och det gick faktiskt bättre. Fick riktigt ont i huvudet av kylan, ska se till att packa badmössorna till i morgon. Dubbla blir nog bra.

Efter fyra timmars promenad i värmen med V och hennes 7-åring, två stora bira till lunch kom jag på den konstiga idén att en löptur nog skulle kännas fint.
Linne och shorts, första gången i år! Lufsade iväg första 1800 m i 5:15-tempo ned till stranden. Sedan ser jag en lång kille framför mig som springer snyggt i 4:30 tempo. Självklart måste jag om! Jag har Strängnäs Löparklubb på ryggen och jag kan inte tillåta mig att bli ifrånsprungen. Ökar till 4:20, kommer ikapp honom efter tre km, och då finns ju ingen återvändo, ett nonchalant ”Hi”, en liten nickning, när jag passerar på hans vänstra sida, och ökar lite till. Kommer fram till strandpromenadens slut och måste vända. Skönt med ordentlig medvind tillbaka. Min kombatant är borta, men nu möter jag ju alla som jag tidigare sprungit om och andra som suttit på alla uteserveringar och självklart noterat och registrerat min snabba löpning. Det är bara att fortsätta i samma tempo.

Kör milen på 45:27. Tar jag bort de första lugna 1800 metarna ligger kilometertiderna mellan 4:18 och 4:27. Oväntat bra och jag är riktigt nöjd med mig själv. Lufsar hem till hotellet i knappa två kilometers nedjogg efter en välbehövlig vila på några minuter.

Tisdag morgon gör jag ett nytt försök med openwater simningen, nu med dubbla badmössor och en helt annan inställning och förväntan på att acceptera kylan. Fortfarande sjukt kallt, men inställningen gör allt, och jag fixar 900 meter. Bestämmer mig för att klara 1500 på dagen efter.

Tjejerna i BarcelonaTänkte mig ett lite längre löppass på onsdagsmorgonen, lämnade hotellet 07:30 och sprang ned mot stranden. De första 5 km var tunga, hade lite ont i vaderna och var allmänt vad-gör-jag här känsla. Gårdagens långa promenader, kanske något glas vin för mycket påverkade säkert. Men det var en fin kväll, så jag ska verkligen inte klaga! Sprang längs stranden bort något industriområde med ”insprängda” marinor och stränder där i mellan. Helt klart håller industrin på att försvinna och turismen tar över.

Hade tänkt mig att simma på eftermiddagen/kvällen. Men kände mig snörvlig, frusen och allmänt ruggig. Så det blev inget med det. Kan det vara så att simning i 14-gradigt vatten inte är något nyttigt? Att det gör mer skada än nytta? I morgon bitti, när jag vaknar, lär vi veta svaret på det.

2 thoughts on “Barcelona

  1. bra legenden! Mera blogg åt folket!!
    Du kommer va ruskigt stark iår på alla lopp!! Smärtar att erkänna det…;)

    1. Ja, det känns verkligen bra nu. Och inga skador trots att jag ökar både mängd och hastighet. Life is good!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.