Bra träningsvecka

Var hemma med sjuk 12-åring på måndagen. Diarre, inget vidare. Jag lämnade honom 07:30 och körde till jobbet. Efter fem minuter insåg att jag prioriterar helt fel och vände hem igen för att sköta om honom. Bästa beslutet den dagen 🙂
Förutom att jag fick grabben på bättringsvägen med små portioner blåbär och vätskeersättning så hann jag ut och cykla 35 km på lunchen. På kvällen var det frisimsträning som vanligt. För en gångs skull så var det ett kul pass. Många korta 25:or och 50:or, då blir det inte lika jobbigt och man hinner tänka på tekniken. Tror det blev 1700 meter. I alla fall säger klockan det.

Tisdagen fortsatte med ett tröskelpass under Coach Björns ledning.Tröskelpassgänget
2,8 km uppvärmning
15 minuter Tröskel i 4:11-tempo
3 minuter gå vila
15 minuter Tröskel i 3:59-tempo
3 minuter joggvila
15 minuter Tröskel i 3:58-tempo
Slutligen en knapp km nedjogg
3 x 1 minuts plankan

Ett riktigt bra pass där jag återigen kände mig stark. Dessa tider klarade jag inte för ett år sedan. Kul att vinterns träning har gett resultat. Efter passet snackade vi en stund om att inte ta i för mycket nu bara för att det går bra, inte för många kvalitetspass. Då kommer skadorna.

Tisdags ldvTidigt på jobbigt och en arbetslunch gjorde att jag kunde smita tidigt från jobbet och komma ut på landsvägscykeln redan strax efter klockan 3. Cyklade ut min vanliga runda mot Björsund. Det kändes tungt från början, gårdagens tröskelpass kändes i benen. Jag hade redan innan bestämt mig för att ta det ganska lugnt, men tempot blev ytterligare sämre än väntat. Det blev dock 62,5 km i långsamma 26,5 km/h. Stenvall hävdar att det är antal mil i benen, inte farten, som kommer att avgöra hur det kännas att cykla längre distanser i sommar. Jag hoppas verkligen att han har rätt.

Torsdagsmorgonen kände jag  mig fortfarande sliten efter tisdagens kvalitetspass. Insåg att jag behövde en vilodag om jag ska fixa helgens långpass. Jag ville inte heller ”offra” fradagskvällen, då vill jag vara med  mina grabbar. Så för att få ihop det jag ville göra fick det bli dubbelpass på torsdagen. Lunchrasten fick gå till att köra 2500 meter roddmaskin och sedan 10 minuters coreträning, typ 30 minuters effektiv träning
På kvällen stack jag till en mycken lugn Thomashall och körde 2000 meter frisim som kändes bra. 4 x 400 meter med dolme med lite upp och nedsim, oerhört skönt att simma när det inte är så mycket folk, sista halvtimmen fick jag en egen bana.

Nu blir det vila till lördag klockan 10 då jag ska cykla.
Jag ska inte tänka på vilan som ett misslyckande, att jag inte tränar, utan se det som ett nödvändigt pass för att kroppen ska kunna återhämtas och musklerna byggas upp.

One thought on “Bra träningsvecka

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.