Göteborgsvarvet gick bra, men det är bara ett steg på vägen till målet

 

Målgång GöteborgsvarvetGöteborgsvarvet gick bra. Missade måltiden med 12 sekunder men slog ändå mitt personbästa med flera minuter. De sista fem km var tunga, efter Götaälvbron, Avenyn och upp förbi Haga och Linnestaden. Svagt uppför och jag tappade tid. Tråkigt förstås, men jag är som sagt nöjd med resultatet. Jag kom på plats 2 991 av 29 361 som tog sig i mål, typ topp tio procent.
Det var roligt, eller lite skrämmande att se ganska många Triathleter med racebelt för nummerlappen och bälte med gel o bars. Vi talar om ett två mils lopp! Tydligen vill de väldigt väldigt gärna visa upp sig som Triathleter. Då jag själv ser mig som en sådan så tyckte jag det var lite patetiskt, nästan pinsamt. Men gjorde det dem lyckliga så är det väl OK.

Göteborgsvarvs medaljLöparkompisarna och jag hade en sjukt rolig eftermiddag och kväll i Göteborg med en lite mindre munter söndagsmorgon. Vi pallrade oss hemåt så att vi var i Stänkan vid 15. Jag tog en timmas tur med kajaken, skönt att rensa tankarna och få ordentligt med frisk luft. Sedan kom mina båda yngre grabbar kom och det blev middagsfix.
På måndagen var det lugnt på jobbfronten så jag körde dubbelpass. Först 76 km på tempocykeln. Det var riktigt blåsigt så jag vinglade ordentligt när jag kom ut på de öppna fälten och fick sidvind. Det märks dock att jag börjar få kontroll på cykeln och att trivas med att ligga i tempobågen. Hade jag haft såpass kraftig vind för en månad sedan hade jag inte vågat ligga kvar i bågen. Då det var måndag blev det sedan den vanliga simträningen vid 20:30. Jag var förvånansvärt stark på simningen, ett av mina bästa pass någonsin. Det var mycket simning med dolme, Pool på Steningevikdet sparade mina ben. Vi skulle avsluta med att köra 12 x 25 meter, benspark med platta. Efter kanske hälften fick jag sådan kramp i höger lår så att jag trodde jag skulle drunkna. Det blev till att återgå till vanligt frisim.

På tisdagskvällen hade jag stämt möte med journalisten Lars Kilström som skriver i Strängnäs Kuriren, han ville skriva om Strängnäs Löparklubb. Jag hade sett till att vi var några fler än vanligt, hela 14 stycken 🙂 Vi körde uppvärmning och sedan sex stycken sex minuters intervaller. Jag och Jenny blev dock fastlåsta av journalisten under uppvärmningen och de två första intervallerna. Men därefter fick jag springa fyra intervaller. Tempot låg runt fyra, vilket egentligen var lite för fort för att vara några dagar efter Göteborgsvarvet men nu ska jag inte springa något tufft eller längre pass förrän till helgen. Vi får se vad han kommer att skriva om oss?

På onsdag/torsdag var jag på konferens, en fantastiskt fin anläggning med otroligt bra mat. Men inget gym!? Steningevik, där finns det förbättringspotential. De hade en pool med en jetstream anläggning. Det fungerade dock inte så bra, det var ingen proffsanläggning om man säger så. Jag får sticka till Thomashallen ikväll istället.

14 intervallöpare
Intervallgänget, foto av Lars Kilström

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.