Helgens långpass

Helgen började på ett annorlunda sätt. Från och med fredags är jag inte VD i Södertälje hamn längre. Det har varit fantastiskt roliga och lärorika tio år, men vissa saker och vissa månader har varit väldigt väldigt tuffa. Det var skönt att vakna på morgonen och känna att jag inte är ansvarig längre, någon annan får ta alla stora och små problem som dagligen dyker upp. Till exempel började jag inte lördagsmorgonen med att kolla igenom alla E-mail (jo det gjorde jag, men jag svarade inte på dem). Inte utan att det kändes som att det var med lite lättare steg jag gick ned och satte på morgonkaffet.

Då kompisarna i klubben hade svårt med familjelogistiken så blev det samling vid brofästet redan 07:00 på lördagsmorgonen. Lite väl tidigt även för mig, upp frukost med kaffe, toa och sedan 12 minuters löpning ned till samlingen= uppgång 05:30. På en lördagsmorgon!
Bara kända ansikten dök upp, de fyras gäng, Mattias samt Maria som gjorde comeback efter ett drygt halvår i skadeträsket.

IMG_1421
Livsnjutaren ser inte fram mot backarna
Höjdkurva
Uppförsbackar mellan 17 och 22 km

Vi lufsade iväg ut mot Vansö, stämningen var som vanligt rå men hjärtligt, Agge pekade på träden där han uträttat sina behov i vintras och offrat en mössa. Sådant som händer löpare 🙂  Första 15 km följde vi vår halvmarathonrunda fast baklänges. När vi passerat Kinger fortsatte ”Maria med Bröna” rakt fram då hon var nöjd med 15 km efter sin comeback. Vi andra svängde höger mot järnvägen och uppförsbackarna.  Backarna är ordentligt tuffa och som Livsnjutaren visar så var det inte så mycket njutning just då.  Örnen visade var skåpet skulle stå och tog täten medan vi andra lufsade efter.
Jag fick ihop 28 km i 5:27-tempo. Ett fantastiskt sätt att börja helgen på. Fördelen med att börja innan sju är att man är duschad och klar till 10, ungefär när grabbarna här hemma går upp.
Resten av Valborg blev det trädgårdsskötsel, inklusive klippa ned två vansinnigt stora och taggiga rosor, samt slutligen nya  Avengerfilmen på bio.

 

Inför söndagen var jag lite tveksam. Jag var återigen tvungen att sticka ut tidigt, skulle lämna Bresshammars Gård klockan 12 för att hinna med flyget från Arlanda. Med tempocykel, som jag 20160501_084535_resizedborde, eller mountainbike för att det är roligare? MTB vann 🙂
Stack hemifrån vid 07:40 för att träffa några nya MTB bekanta. Jag blev några minuter sen så när jag väl kom fram till Johan stack vi direkt ut i Tosteröskogarna. Henrik och Johan hade koll på de lokala stigarna och det var en helt fantastisk morgon. 10 grader, blå himmel och helt vindstilla. Jag hade en jättekul timme tills jag fick punktering, däcket måste ha slagit i en sten på sidan och all luft pyste långsamt ut. Det blev en fyra kilometers promenad hemåt. Tack vare vädret en väldigt njutbar sådan, trots cykelskorna.
När jag väl var hemma så tvättade jag av cykeln och körde lite core-träning i 20 minuter.

20160501_083710_resized
Stigarna på Tosterön i vårskrud

Sitter på flygplatsen och skriver de sista raderna i detta inlägg. Det ska bli otroligt skönt att få en vecka i värmen. Barcelone here we come!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.