Inför Vemdalen Fjällmarathon

Så var det dags till slut. Efter 11 år på Södertälje Hamn, varav 10 som VD, arbetade jag i går sista dagen i hamnen. Det har varit en fantastisk ”skola” och jag är en annan person idag jämfört med den som klev in på hamnkontoret för 11 år sedan.
Sista tre månaderna har jag inte varit chef där, utan jag har haft några utredningsuppdrag som skulle avrapporteras till Styrelsen. Avrapporteringen skedde i går, så den sista veckan har varit intensiv för att bli klar med allt.
Kort sagt, inte optimal uppladdning inför Vemdalen Fjällmaraton. Tävlingen är 44 km lång och bjuder på 1600 höjdmeter. Jag har aldrig sprungit längre än marathon förut och jag har aldrig sprungit i närheten av så många höjdmeter. Så det blir nog intressant.
Banprofil

Vi är 11 personer från Strängnäs löparklubb som ska upp. Vi 11 som ska upp är träningsvänner som jag känner riktigt bra, Tony, Tegen, Jenny, Sofia, Kenneth, Sebastian, Zandelin o.s.v.Väderprognos Åtta av oss ska åka upp i gemensam buss och bo i samma stuga. Det ska bli en fantastiskt kul helg. Stort tack till Niklas Zandelin som tog tag i detta och lånar ut sin stuga 🙂
Loppet är lite äventyrligt och man måste bland annat ha med sig en ryggsäck med magnetkompass, visselpipa, första förband, varma kläder osv. Loppet går på stigar och leder, men det kommer vara en hel del sten och relativt obanad terräng på fjället. En vanlig mara skulle jag idag göra runt 3:30, jag vet verkligen inte hur lång tid detta lopp kommer att ta, sex timmar, eller är det ännu värre? Oavsett har jag bestämt mig för att njuta av loppet, vännerna och utsikten. Ta det lugnt helt enkelt. Har jag ork kvar kommer jag öka lite sista timmen då det kommer vara lite plattare.
Konstaterar nu på morgonen att väderprognoserna säger att det ska regna under hela loppet, det känns ju så där..

VO2max testI grunden är jag fortfarande i fantastiskt form, har kört långpass och backpass. Så jag borde inte ha något att oroa mig för. Men jag brukar sova lite mer, dricka lite mer vätska, äta lite mer rätt mat inför stora lopp. Denna gång har jag inte, fören nu på morgonen, tänkt särskilt mycket på loppet. Nu är det bara 24 timmar kvar till start, och jag har inte börjat packa.
Jag och Tegen gjorde ett VO2max-, syreupptagning, och ett maxpulstest i tisdags. Peter Glas som annars arbetar med Handbollslandslaget gjorde ett undantag och tog in oss. Jag gjorde det för två år sedan men jag upplever att pulszonerna inte riktigt stämmer längre. Som vanligt var det sjuuukt jobbigt. Men oj så kul, vi tre talade löpning och träning i två timmar samtidigt som vi gjorde testerna.
Mitt VO2max ligger nu på 63,1, två snäpp bättre än för två år sedan. Tegen hade ofattbara 67. Båda är extremt bra värden och kallas ”excellent” i deras skala.

Nej, om tre timmar ska vi åka, nu får jag sätta igång och packa!
20160902_072106

3 thoughts on “Inför Vemdalen Fjällmarathon

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.