Löpningen är så roligt!

Konstaterar så ofta vad kul det är med löpning. Den sista veckan har det varit flera sådana aha upplevelser.

Självklart var Strängnäs halvmaraton, för en vecka sedan, en sådan upplevelse. 90 startande vilket är mer än dubbelt så många som året innan. Det var ganska mycket pyssel med arrangemanget innan start, planering och banmarkering tar tid. Att hålla i kansliet och inte minst målgången och få rätt tider på alla är svårt. Det är stressigt, 90% kommer i mål inom 15 minuter. Anmälningsavgiften var 100 kr och vi var 5-7 funktionärer som skötte det hela. De tävlande gav enormt mycket positiv feedback och var påfallande glada för att vi i Strängnäs arrangerar det. Att en sur gubbe från Eskilstuna tjötade om frånvaron av kilometermarkering får vi leva med. Vet inte vad han hade förväntat sig för 100 kronor?
Om jag kommer på vem det var så ska jag porta honom nästa år.

Långpass med klubben är alltid lika roligt. Vi brukar vara 10 – 15 personer som dyker upp vid nio på söndagar. Vi springer mellan 15 och 25 km. Idag blev det 27 för mig. Jag försöker anpassa så att det går att ”hoppa av” efter 10 – 12 km. Vi märker att folk som är med i vår facebookgrupp är lite rädda för att våga komma. De är rädda för att ska vara för bra. Extra kul blir det då, som i dag, när det dyker upp en ny löpare.

Roligast av allt denna vecka var när jag hade en date med en tjej, hon föreslog backintervaller, i Hammarbybacken! Hon har stort förtroende för mig och mina löpartalanger 🙂 Jättekul och annorlunda date, jag hade aldrig vågat föreslå det!
Anna verkar lovande 🙂

69 km löpning blev det denna vecka på totalt 8,5 timmars träning.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.